Εισάγεται το φθινοπωρινό εξάμηνο: Οι 10 πιο όμορφες πανεπιστημιουπόλεις κολλεγίων στις Η.Π.Α.

Οι φοιτητές επιστρέφουν στο κολέγιο, αλλά δεν είναι οι μόνοι που μπορούν να απολαύσουν τη φυσική και αρχιτεκτονική ομορφιά αυτών των πανεπιστημιουπόλεων των ΗΠΑ.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Το Lewis & Clark College στο Όρεγκον ξεχωρίζει ως μια από τις πιο όμορφες πανεπιστημιουπόλεις της Αμερικής, με το μείγμα φυσικών τοπίων και ιστορικής αρχιτεκτονικής.
Το Πανεπιστήμιο Στάνφορντ στην Καλιφόρνια εντυπωσιάζει με τη μαγευτική φύση, τον δεντρόφυτο δρόμο και την εμβληματική εκκλησία Memorial Church.
Το Bard College στη Νέα Υόρκη παρουσιάζει τη μοναδική αρχιτεκτονική του, εμπνευσμένη από ελληνικά, μεταμοντέρνα και στυλ του 19ου αιώνα, ανάμεσα στα γραφικά βουνά Catskills.

Τα κολέγια αποτελούν βασικό στοιχείο πολλών αμερικανικών πόλεων, από κοινοτικά κολέγια ενός κτιρίου μέχρι πανεπιστήμια πολλών στρεμμάτων. Η μοναδική αρχιτεκτονική και η τοποθεσία αυτών των ιδρυμάτων κάνουν τις πανεπιστημιουπόλεις ελκυστικές όχι μόνο για τους φοιτητές που τις παρακολουθούν αλλά και για επισκέπτες από όλη τη χώρα.

Με πάνω από 4.000 διάσπαρτα στις ΗΠΑ, υπάρχουν περισσότερες από μερικές όμορφες αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις κολεγίων που θα ήταν ιδανικές για μια απογευματινή βόλτα. Μερικά κολέγια αντλούν την ομορφιά τους από το περιβάλλον τους, παίζοντας στις παραλίες, τα δάση και τα βουνά γύρω τους. Άλλοι έχουν δημιουργήσει τη δική τους ομορφιά, χτίζοντας μοναδικές παραδοσιακές και σύγχρονες κατασκευές στις ερήμους και ακριβώς στο κέντρο της πόλης.

Η επίσκεψη σε αυτές τις γραφικές τοποθεσίες μπορεί να είναι τόσο απλή όσο το να πηδήξετε μια πόλη για να εξερευνήσετε τοπικά ή να περιλαμβάνει τον προγραμματισμό ολοκληρωμένων οδικών εκδρομών κολεγίων στις ΗΠΑ. Ανεξάρτητα από το πού βρίσκονται, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για μερικές από τις πιο όμορφες πανεπιστημιουπόλεις στην Αμερική.

Κολέγιο Lewis & Clark, Όρεγκον

Το Όρεγκον είναι μια όμορφη πολιτεία, με γραφικά μονοπάτια πεζοπορίας και όμορφες παραλίες παντού, επομένως δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι τα κολέγιά του είναι επίσης πανέμορφα. Ίσως το ξεχωριστό από τα 43 κολέγια και πανεπιστήμια του Όρεγκον είναι το Lewis & Clark College στο Πόρτλαντ.

Ενώ το Lewis & Clark College μπορεί να βρίσκεται ακριβώς σε μια από τις μεγαλύτερες πόλεις του Όρεγκον, η ίδια η πανεπιστημιούπολη περιβάλλεται από δάση και τον κοντινό ποταμό Willamette. Αυτό το φυσικό τοπίο κάνει την πανεπιστημιούπολη ευχάριστη για επίσκεψη και εξερεύνηση όλο το χρόνο.

Σε συνδυασμό με την κλασική, ιστορικά σχεδιασμένη αρχιτεκτονική, το Lewis & Clark College ανεβαίνει γρήγορα στις τάξεις των πιο όμορφων πανεπιστημιουπόλεων της Αμερικής για επίσκεψη.

Σχετικά με το Lewis & Clark College
Τοποθεσία: 615 S Palatine Hill Rd, Portland, OR 97219
Τι κάνει το Lewis & Clark College μια όμορφη πανεπιστημιούπολη: Κοντινός ποταμός Willamette, που περιβάλλεται από Oregon Woods, Ιστορική αρχιτεκτονική

Πανεπιστήμιο Στάνφορντ, Καλιφόρνια

Το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ είναι ένα από τα πιο ανταγωνιστικά σχολεία στην Αμερική, ιδιαίτερα μεταξύ των δυτικών πολιτειών. Παρά τη σκληρή φήμη, η πανεπιστημιούπολη του Στάνφορντ θεωρείται ευρέως ένα από τα ωραιότερα κολέγια στις ΗΠΑ.

Η πανεπιστημιούπολη του Στάνφορντ εκτείνεται σε 8.000 γραφικά στρέμματα. Η μήκους μιλίων δεντρόφυτη διαδρομή προς το Main Quad είναι αρκετή για να δημιουργήσει μια αίσθηση δέους στη μεγαλειώδη φύση αυτού του κολεγίου. Αρχιτεκτονικά, η εκκλησία Memorial είναι αναμφίβολα το πιο όμορφο κτίριο στην πανεπιστημιούπολη του Πανεπιστημίου Στάνφορντ.

Ο μοναδικός συνδυασμός φυσικής ομορφιάς και διαχρονικής αρχιτεκτονικής κομψότητας κάνει το Στάνφορντ μια όμορφη πανεπιστημιούπολη σε μια εξαιρετικά όμορφη κατάσταση.

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ
Τοποθεσία: 450 Jane Stanford Way, Stanford, CA 94305
Τι κάνει το πανεπιστήμιο του Στάνφορντ μια όμορφη πανεπιστημιούπολη: Μνημική Εκκλησία, δεντρόφυτος δρόμος προς το κεντρικό τετράγωνο, κτίρια με κόκκινη στέγη, κέντρο τεχνών Cantor, πύργος Hoover

Berry College, Γεωργία

Το Berry College στη Γεωργία είναι η μεγαλύτερη συνεχόμενη πανεπιστημιούπολη σε ολόκληρο τον κόσμο, που εκτείνεται σε πάνω από 27.000 στρέμματα. Σε αυτήν την έκταση υπάρχουν μερικά από τα πιο όμορφα φυσικά τοπία που έχει να προσφέρει η Γεωργία, όπως λίμνες, δάση και θέα στα βουνά.

Η ίδια η πανεπιστημιούπολη έχει εκμεταλλευτεί σε μεγάλο βαθμό αυτή την τεράστια έμπνευση, χτίζοντας μια ποικιλία από κτίρια εμπνευσμένα από τον αγγλικό γοτθικό ρυθμό, καθώς και κήπους και πισίνες με ανάκλαση.

Με τόσο πολύ χώρο για εξερεύνηση και μια ποικιλία από φυσικές και ανθρωπογενείς ομορφιές που μπορείτε να απολαύσετε, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι κάθε τύπος επισκέπτη μπορεί να βρει κάτι όμορφο στο Berry College.

Σχετικά με το Berry College
Τοποθεσία: 2277 Martha Berry Hwy NW, Mt Berry, GA 30149
Τι κάνει το Berry College μια όμορφη πανεπιστημιούπολη: 27.000 στρέμματα, λίμνες στην πανεπιστημιούπολη, θέα στο βουνό, αγγλική γοτθική αρχιτεκτονική, αντανακλαστικές πισίνες, σιντριβάνια, δάση στην πανεπιστημιούπολη, Ford Auditorium

Bard College, Νέα Υόρκη

Τα βουνά Catskills είναι μια από τις πιο γραφικές περιοχές της Νέας Υόρκης. Είναι επίσης το σπίτι σε ένα από τα πιο όμορφα κολέγια στις ΗΠΑ, το Bard College.

Με μια ποικιλία από ιστορικές πανεπιστημιουπόλεις που βρίσκονται πάνω και κάτω στην Ανατολική Ακτή και περισσότερες από μερικές συναρπαστικές κολεγιακές πόλεις στη Νέα Υόρκη, το να ξεχωρίζεις δεν είναι εύκολο κατόρθωμα. Παρόλα αυτά, το Bard College και η μοναδική του αρχιτεκτονική καταφέρνει ακριβώς αυτό.

Το Bard College είναι ένας όμορφος συνδυασμός διαφορετικών στυλ δόμησης σε όλη την ιστορία, αντλώντας έμπνευση από τις ελληνικές, τις μεταμοντέρνες επιρροές και τις επιρροές του 19ου αιώνα. Υπάρχει επίσης μια ποικιλία από μονοπάτια πεζοπορίας που διευκολύνουν τους επισκέπτες να απολαύσουν όχι μόνο τα όμορφα κτίρια αλλά και τα γύρω Catskills.

Σχετικά με το Bard College
Τοποθεσία: 30 Campus Rd, Annandale-On-Hudson, NY 12504
Τι κάνει το Bard College μια όμορφη πανεπιστημιούπολη: Catskills Mountains, Frank Gehry’s Fisher Center, Post-Modern, Collegiate και Ελληνική Αρχιτεκτονική

Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον, Ουάσιγκτον

Ανάμεσα στο όμορφο Σιάτλ και τη λίμνη Ουάσιγκτον, το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον (UW) είναι γραφικό από την αρχή μέχρι το τέλος. Η αφθονία του νερού στην πολιτεία σημαίνει ότι η Ουάσιγκτον είναι μια πράσινη πολιτεία γεμάτη από πολιτειακά και εθνικά πάρκα που πρέπει να επισκεφτείτε, και το UW δεν αποτελεί εξαίρεση.

Το πράσινο είναι γύρω από κάθε γωνιά του πανεπιστημίου και η θέα σε όλη την πανεπιστημιούπολη προσφέρει πανοραμική θέα στα γύρω βουνά. Το Rainier Vista, ειδικότερα, είναι ιδανικό για να ρίξετε μια ματιά στο πανύψηλο όρος Rainier.

Εάν η φυσική ομορφιά της Ουάσιγκτον που περιβάλλει την πανεπιστημιούπολη δεν είναι αρκετή, η βλάστηση στην πανεπιστημιούπολη, συμπεριλαμβανομένων των ανθισμένων κερασιών, των κωνοφόρων που αλλάζουν χρώμα και των φαρμακευτικών βοτάνων, είναι βέβαιο ότι θα ικανοποιήσει όποιον αναζητά μια όμορφη εμπειρία πανεπιστημιούπολης.

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον
Τοποθεσία: 1410 NE Campus Pkwy, Seattle, WA 98195
Τι κάνει το Πανεπιστήμιο της Ουάσιγκτον μια όμορφη πανεπιστημιούπολη: Καταπράσινο τοπίο, κερασιές, φθινοπωρινό φύλλωμα, Rainier Vista, Lake Washington, Washington Park Arboretum, Medicinal Herb Garden

Πανεπιστήμιο Baylor, Τέξας

Ενώ πολλά πανεπιστήμια είναι όμορφα απλά λόγω του τόπου που χτίστηκαν, άλλα πρέπει να δημιουργήσουν το δικό τους τοπίο. Αν και υπάρχει άφθονη ομορφιά στο Waco του Τέξας, η αρχιτεκτονική και η διακόσμηση του Πανεπιστημίου Baylor σίγουρα το ανεβάζουν στο επόμενο επίπεδο.

Περπατώντας μέσα στα κτίρια, το Pat Neff Hall, με τον αστραφτερό χρυσό τρούλο του, ξεχωρίζει αμέσως, όπως και το δαιδαλώδες Waco Creek που διασχίζει την πανεπιστημιούπολη.

Αυτό που πραγματικά κάνει το Baylor μία από τις πιο όμορφες πανεπιστημιουπόλεις στις ΗΠΑ, ωστόσο, είναι η περίτεχνη διακόσμηση στο εσωτερικό των κτιρίων. Τα περισσότερα από τα κτίρια στο Baylor έχουν πολύ περίπλοκα σχεδιασμένους εσωτερικούς χώρους, με πολλά να διαθέτουν λεπτομερείς οροφές από χαλκό.

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο Baylor
Τοποθεσία: 1311 S 5th St, Waco, TX 76706
Τι κάνει το Πανεπιστήμιο Baylor μια όμορφη πανεπιστημιούπολη: Pat Neff Hall, Waco Creek, περίτεχνοι εσωτερικοί χώροι, οροφές με λεπτομέρειες από χαλκό

Flagler College, Φλόριντα

Το κόκκινο είναι σίγουρα μια τολμηρή χρωματική επιλογή, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να είναι ακόμα εντυπωσιακό. Οι ζωντανές κόκκινες κεραμοσκεπές του Flagler College, ενός Εθνικού Ιστορικού Ορόσημου που χτίστηκε το 1888, σίγουρα κάνουν αυτή τη δήλωση καθώς ξεχωρίζουν ανάμεσα στο πράσινο της τροπικής νότιας πολιτείας.

Ενώ η πλειονότητα των πιο όμορφων πανεπιστημιουπόλεων της Αμερικής είναι εμπνευσμένη από την αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα και την αγγλική γοτθική αρχιτεκτονική, το Flagler College στο St. Augustine της Φλόριντα σχεδιάστηκε με το στυλ της Ισπανικής Αναγέννησης.

Ακολουθώντας αυτό το στυλ, τα κτίρια διαθέτουν ανοιχτόχρωμους τοίχους από γυψομάρμαρο για αντίθεση με τις κόκκινες στέγες, και πολλά διαθέτουν επίσης πολύχρωμα βιτρό παράθυρα, δημιουργώντας μια πανεπιστημιούπολη μοναδικής ομορφιάς.

Σχετικά με το Flagler College
Τοποθεσία: 74 King St, St. Augustine, FL 32084
Τι κάνει το Flagler College μια όμορφη πανεπιστημιούπολη: Στυλ ισπανικής αναγεννησιακής αρχιτεκτονικής, κόκκινες στέγες, βιτρό, ιστορικά κτίρια

Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, Μασαχουσέτη

Υπάρχει κάτι σχεδόν ενστικτωδώς όμορφο στο να κοιτάς την παλαιότερη πανεπιστημιούπολη στις ΗΠΑ. Αυτή η αίσθηση της απορίας είναι ακριβώς αυτό που βιώνουν οι επισκέπτες καθώς περπατούν στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ στη Μασαχουσέτη.

Ιδρύθηκε το 1636, η σχεδόν 400 ετών πανεπιστημιούπολη είναι ένα παράδειγμα αρχιτεκτονικής ομορφιάς. Το πρώιμο γεωργιανό στυλ κτιρίου είναι απλό και κομψό, προσθέτοντας στη διαχρονική αίσθηση μιας από τις πιο όμορφες πανεπιστημιουπόλεις στην Αμερική.

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ
Τοποθεσία: Cambridge, MA 02138
Τι κάνει το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ μια όμορφη πανεπιστημιούπολη: Κτίρια 400 ετών, Χάρβαρντ Γιάρντ, Αρχιτεκτονική Γεωργιανού στιλ, Ποταμός Τσαρλς, Φυλλώματα Φθινοπώρου

Συμβουλή: Για όσους θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τα εκατοντάδες χρόνια ιστορίας που αντιπροσωπεύει το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, το Massachusetts Hall είναι απαραίτητο να επισκεφθείτε. Ως το παλαιότερο κτίριο στο Χάρβαρντ, το Massachusetts Hall είναι μια ιδιαίτερα καλή αναπαράσταση της ιστορίας αυτής της όμορφης πανεπιστημιούπολης κολεγίου.

Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Boulder, Κολοράντο

Το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο στο Μπόλντερ μπορεί να φαίνεται μια απροσδόκητη προσθήκη στη λίστα με τα πιο όμορφα πανεπιστήμια στις ΗΠΑ, αλλά μια γρήγορη ματιά στα μίλια των Βραχωδών Βουνών γύρω από την πανεπιστημιούπολη κάνει τη συμπερίληψή του απολύτως σαφή.

Μια άλλη μοναδική και όμορφη πτυχή της πανεπιστημιούπολης του University of Colorado Boulder είναι τα ιταλικής έμπνευσης κτίριά του. Με κάθε πτυχή της πανεπιστημιούπολης που έχει σχεδιαστεί για να εμπνέει, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η πανεπιστημιούπολη αξίζει την παράκαμψη πριν μεταβείτε σε ένα από τα καλύτερα μονοπάτια πεζοπορίας του Κολοράντο ή εξερευνήσετε το κοντινό κέντρο του Ντένβερ.

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, Boulder Campus
Τοποθεσία: Boulder, CO 80309
Τι κάνει το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, το Boulder μια όμορφη πανεπιστημιούπολη: Ιταλικής έμπνευσης αρχιτεκτονική, θέα στην οροσειρά των βραχωδών βουνών, κτίρια από ψαμμίτη, Norlin Quad

Πανεπιστήμιο της Notre Dame, Ιντιάνα

Μπορεί να μην είναι ο πραγματικά ιστορικός καθεδρικός ναός της Παναγίας των Παρισίων στη Γαλλία, αλλά το Πανεπιστήμιο της Παναγίας των Παρισίων στην Ιντιάνα έχει σίγουρα βρει έναν τρόπο να ανταποκριθεί στο όνομά του. Με έναν χρυσό τρούλο να διασχίζει τον ορίζοντα, τα γοτθικά κτίρια στο Πανεπιστήμιο της Notre Dame κάνουν μια δήλωση αμέσως.

Το Πανεπιστήμιο της Notre Dame, το οποίο ιδρύθηκε το 1842, έχει υποστεί ποικίλες αλλαγές στη σχεδόν 400χρονη πορεία του. Μία από αυτές τις αλλαγές ήταν η προσθήκη ενός αγάλματος της Μαρίας ύψους 19 ποδιών το 1882 στην κορυφή του χρυσού τρούλου.

Αυτές οι μοναδικές πινελιές στο κλασικό στυλ της πανεπιστημιούπολης ενισχύουν συνεχώς την ομορφιά της, διασφαλίζοντας ότι το Πανεπιστήμιο της Notre Dame θα συνεχίσει να είναι μία από τις πιο όμορφες πανεπιστημιουπόλεις στις ΗΠΑ σήμερα.

Σχετικά με το Πανεπιστήμιο της Notre Dame
Τοποθεσία: Holy Cross Dr, Notre Dame, IN 46556
Τι κάνει το Πανεπιστήμιο της Notre Dame μια όμορφη πανεπιστημιούπολη: Χρυσός Θόλος, Αρχιτεκτονική εμπνευσμένη από γοτθική αρχιτεκτονική, άγαλμα της Μαρίας, λίμνες που αντανακλούν το Θεό Quat, φύλλωμα πτώσης

Check Also

Οι 10 καλύτεροι δρόμοι του Λονδίνου που προσφέρουν γοητευτικούς περιπάτους, ιστορική ατμόσφαιρα και ζωντανή ζωή στην πόλη

Οι 10 καλύτεροι δρόμοι του Λονδίνου που προσφέρουν γοητευτικούς περιπάτους, ιστορική ατμόσφαιρα και ζωντανή ζωή στην πόλη

Nova Scotia To Ontario: Οδηγός για αυτό το τριήμερο οδικό ταξίδι

Nova Scotia To Ontario: Οδηγός για αυτό το τριήμερο οδικό ταξίδι

Μια μέρα με τη μέρα δρομολόγιο: Πώς να περάσετε 10 τέλειες μέρες εξερευνώντας την ανατολική ακτή του Καναδά

Μια μέρα με τη μέρα δρομολόγιο: Πώς να περάσετε 10 τέλειες μέρες εξερευνώντας την ανατολική ακτή του Καναδά