Θέα από ηφαίστειο: Τα καλύτερα σημεία στον κόσμο για να δείτε αυτά τα φυσικά θαύματα

Ανακαλύψτε τα 10 κορυφαία σημεία στον κόσμο για να δείτε τα ακατέργαστα ηφαίστεια.

Τα τελευταία 10-20 εκατομμύρια χρόνια έχουν γίνει μάρτυρες της δημιουργίας ηφαιστείων, ωστόσο αποτελούν αναπόσπαστο συστατικό της ζωής στον πλανήτη για περισσότερα από 500 εκατομμύρια χρόνια. Οι πιο πρόσφατες ηφαιστειακές εκρήξεις εξακολουθούν να συμβαίνουν σήμερα, με τα ηφαίστεια του Mauna Loa να έχουν υποστεί πρόσφατα μια τεράστια έκρηξη που τράβηξε την προσοχή εκατομμυρίων παγκοσμίως. Με την τεράστια δύναμη και την επίδειξη ομορφιάς τους, τα ηφαίστεια προσφέρουν μια υπέροχη θέα στους ταξιδιώτες που μπορούν να βιώσουν από πρώτο χέρι.

Υπάρχουν πολλά φωτογενή ηφαιστειακά τοπία στον κόσμο. Με όλη τους την πονηριά και την πολυπλοκότητά τους, τα ηφαίστεια αποτελούν αντικείμενο πολλής γοητείας για να μελετήσουν οι άνθρωποι. Μερικά από αυτά τα τοπία μπορούν να θεωρηθούν όμορφα από διάφορες οπτικές γωνίες, και ο τεράστιος όγκος των σχημάτων και των χρωμάτων σε αυτά μπορεί να είναι αρκετός για να κάνει ακόμα και το πιο σκληρό ηφαίστειο να είναι αδύναμο στα γόνατα και να εκνευρίζεται από το πώς σχηματίστηκαν.

Όρος Φούτζι, Ιαπωνία

Ο ποικιλόμορφος και συναρπαστικός κόσμος της Ιαπωνίας Περιλαμβάνει βουνά που είναι σίγουρα από τα πιο γραφικά στον κόσμο. Το όρος Φούτζι, ένα ενεργό ηφαίστειο στο Χονσού, το μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, είναι το πιο κοινά αναγνωρισμένο ηφαίστειο παγκοσμίως. Αυτός ο χιονισμένος γίγαντας θεωρείται ιερός στον Σιντοϊσμό και σε όλη την Ιαπωνική ιστορία. Σε περίπτωση που αναρωτιέστε, δεν ζει κόσμος στις πλαγιές του. Οι επισκέπτες μπορούν να κάνουν πεζοπορία στην κορυφή, η οποία προσφέρει εκπληκτική θέα στη γύρω ύπαιθρο, συμπεριλαμβανομένων των γραφικών Fuji Five Lakes.

Όρος Bromo, Ινδονησία

Ένα άλλο εντυπωσιακό ηφαίστειο που πρέπει να επισκεφτείτε είναι το όρος Bromo, το οποίο βρίσκεται στην Ανατολική Ιάβα της Ινδονησίας. Υπάρχουν πολλά πράγματα να μάθετε για το ηφαίστειο Στρόμπολι της Ιταλίας που εκρήγνυται συνεχώς. Η ξηρή περίοδος που διαρκεί από τον Απρίλιο έως τον Οκτώβριο είναι η ιδανική περίοδος για επίσκεψη. Όταν εκεί, θα δείτε τέσσερα ηφαίστεια: το όρος Batok, το όρος Kursi, το όρος Watangan και φυσικά, το πιο διάσημο από όλα, το όρος Bromo. Όσον αφορά τα επίπεδα κινδύνου που σχετίζονται με τα ηφαίστεια, το Bromo θεωρείται το πιο ενεργό ηφαίστειο στην Ανατολική Ιάβα και ένα εξαιρετικά επικίνδυνο ηφαίστειο.

Ηφαίστειο Arenal, Κόστα Ρίκα

Η καλύτερη εποχή για να επισκεφθείτε το ηφαίστειο Arenal είναι κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, από τον Οκτώβριο έως τον Μάιο. Θεωρούμενο ως ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια της Κεντρικής Αμερικής, βρίσκεται στην Κόστα Ρίκα. Ήταν σχετικά ήσυχο τα τελευταία επτά χρόνια, αλλά σημειώθηκαν κατά διαστήματα εκρήξεις και εκρήξεις τέφρας και τέφρας. Το καλύτερο μέρος αυτού του ηφαιστείου είναι ότι προσφέρει εκπληκτική θέα στο περιβάλλον όταν βρίσκεστε εκεί.

Όρος Αίτνα, Ιταλία

Η Αίτνα αξίζει μια θέση στα 10 κορυφαία φυσικά θαύματα που πρέπει να δείτε στην Ιταλία. Ως ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στην Ιταλία και από τα πιο ενεργά σε όλη την Ευρώπη, η Αίτνα είναι ένα από τα μοναδικά ηφαίστεια του κόσμου που αξίζει να επισκεφτείτε. Το βουνό υψώνεται πάνω από 6.677 πόδια πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και βρίσκεται κοντά στην Κατάνια. Η Αίτνα είναι ένα ενεργό ηφαίστειο που φαίνεται να υψώνεται πάνω από το τοπίο της Σικελίας.

Στρόμπολι, Ιταλία

Βρίσκεται στο Τυρρηνικό Πέλαγος στο νησί Στρόμπολι, αυτό το ηφαίστειο είναι ιστορικά γνωστό ότι είναι αρκετά ενεργό. Στην πραγματικότητα, είναι τόσο ενεργό που αποτελεί επίσημα μέρος του Μνημείου Παγκόσμιας Κληρονομιάς, μιας διαδικασίας όπου προστατεύονται φυσικοί χώροι παγκοσμίως. Αυτό το ηφαίστειο μπορεί να δει κανείς να λάμπει έντονα στο νότιο άκρο της Σικελίας όταν οι ροές λάβας του φτάνουν στο επίπεδο της θάλασσας. Ως δημοφιλές ηφαίστειο στην Ιταλία και σε όλη την Ευρώπη, το ηφαίστειο Στρόμπολι είναι επίσης ένα από τα πιο πολυφωτογραφημένα.

Όρος Κιλιμάντζαρο, Τανζανία

Το Κιλιμάντζαρο είναι το ψηλότερο βουνό της Αφρικής. Βρίσκεται στην Τανζανία και έχει διαφορετικές εκρήξεις όλα αυτά τα χρόνια. Μπορείτε να ακολουθήσετε τρεις διαδρομές για να ανεβείτε σε αυτό το βουνό, αλλά η καθεμία μπορεί να διαρκέσει από 5 έως 10 ημέρες για να ολοκληρωθεί. Θα απολαύσετε εκπληκτική θέα στις γύρω πεδιάδες, τη σαβάνα και τα ορεινά δάση.

Ηφαίστειο Taal, Φιλιππίνες

Ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στις Φιλιππίνες είναι το ηφαίστειο Taal. Είναι το μόνο ηφαίστειο στη χώρα που το Φιλιππινικό Ινστιτούτο Ηφαιστειολογίας και Σεισμολογίας παρακολουθεί συνεχώς. Έχει εκραγεί περισσότερες από 50 φορές από τον 16ο αιώνα. Τυχαίνει επίσης να περιβάλλεται από λίμνη. Η πεζοπορία στην κορυφή του ηφαιστείου Taal προσφέρει πανοραμική θέα στη λίμνη του κρατήρα και τους αεραγωγούς ατμού, καθώς και στη γύρω ύπαιθρο.

Όρος Pelee, Μαρτινίκα

Το Pelee είναι ένα ηφαίστειο που βρίσκεται στη Μαρτινίκα στην Καραϊβική. Έχει εκτιμώμενο όγκο 2,3 κυβικά μίλια και θεωρείται ένα άκρως επικίνδυνο ηφαίστειο από την πρώτη του έκρηξη το 1902. Η πιο πρόσφατη έκρηξη το 2007 διήρκεσε επτά ημέρες και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο εννέα ατόμων που πιάστηκαν στις ροές λάβας. Το όρος Pelee κόβει την ανάσα, καθώς προσφέρει πανοραμική θέα στην Καραϊβική Θάλασσα και στο καταπράσινο τροπικό δάσος που το περιβάλλει.

Krakatau, Ινδονησία

Το Krakatau είναι ένα νησί στο στενό Σούντα που βρίσκεται ανάμεσα στα νησιά Ιάβα και Σουμάτρα. Δημιουργήθηκε από την πιο καταστροφική ηφαιστειακή έκρηξη του Κρακατόα στην καταγεγραμμένη ιστορία. Ένα τσουνάμι που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της έκρηξης αναφέρεται ότι σκότωσε 36000 ανθρώπους και προκάλεσε σοβαρές ζημιές στις ακτές της Νότιας και Νοτιοανατολικής Ασίας. Το νησί περιβάλλεται από κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά που κάνουν υπέροχη αντίθεση με τα μαύρα ηφαιστειακά πετρώματα και τις παραλίες με λευκή άμμο.

Όρος Unzen, Ιαπωνία

Το αρχιπέλαγος Ryukyu του νησιού Kyushu της Ιαπωνίας είναι όπου βρίσκεται το όρος Unzen. Ακόμα και μετά από χιλιάδες χρόνια δραστηριότητας. Θεωρείται ένα από τα πιο θανατηφόρα ηφαίστεια της Ιαπωνίας. Η τελευταία φορά που εξερράγη ήταν το 1991 και σκότωσε 43 ανθρώπους που στέκονταν κοντά στο στόμιό του εκείνη τη στιγμή. Όταν βρίσκεστε εκεί, θα δείτε μερικές από τις πιο διάσημες λίμνες λάβας και τον ατμό που αναδύεται από τον κρατήρα.

Check Also

Οι 10 καλύτεροι δρόμοι του Λονδίνου που προσφέρουν γοητευτικούς περιπάτους, ιστορική ατμόσφαιρα και ζωντανή ζωή στην πόλη

Οι 10 καλύτεροι δρόμοι του Λονδίνου που προσφέρουν γοητευτικούς περιπάτους, ιστορική ατμόσφαιρα και ζωντανή ζωή στην πόλη

Nova Scotia To Ontario: Οδηγός για αυτό το τριήμερο οδικό ταξίδι

Nova Scotia To Ontario: Οδηγός για αυτό το τριήμερο οδικό ταξίδι

Μια μέρα με τη μέρα δρομολόγιο: Πώς να περάσετε 10 τέλειες μέρες εξερευνώντας την ανατολική ακτή του Καναδά

Μια μέρα με τη μέρα δρομολόγιο: Πώς να περάσετε 10 τέλειες μέρες εξερευνώντας την ανατολική ακτή του Καναδά