Μια βαθιά κατάδυση στις περιπέτειες των μεγάλων λιμνών: 10 προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείτε για τους λάτρεις του νερού

Οι Μεγάλες Λίμνες είναι ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης. Ποιοι είναι οι 10 προορισμοί που πρέπει να επισκεφτείτε πάνω και κάτω από το νερό;

Οι Μεγάλες Λίμνες του Superior, του Michigan, του Ontario, του Huron και του Eerie, που σχηματίστηκαν μετά την τελευταία Εποχή των Παγετώνων, συγκεντρώνουν σήμερα πάνω από το 20% του γλυκού νερού της γης και προσφέρουν πάνω από 95.000 τετραγωνικά μίλια υδάτινης παιδικής χαράς για ενήλικες και παιδιά. Αλλά οι επισκέπτες δεν θα είναι μόνοι – η περιοχή είναι επίσης ένας ζωτικής σημασίας βιότοπος άγριας ζωής, όπου ζουν δεκάδες άλκες, αετοί, ακόμη και αρκούδες.

Οι Μεγάλες Λίμνες διαθέτουν κρυστάλλινα νερά, συναρπαστικούς σχηματισμούς παγετώνων, μίλια με αμμώδεις παραλίες, γραφικές παραλίμνιες πόλεις και υποθαλάσσιους θησαυρούς που περιμένουν να εξερευνηθούν. Κάθε μία από τις λίμνες έχει επίσης τη δική της ξεχωριστή προσωπικότητα, προσφέροντας κάτι για τον καθένα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε 10 από τις καλύτερες στιγμές των Μεγάλων Λιμνών για τους λάτρεις του νερού…

Εξερευνήστε τα ναυάγια της λίμνης Superior

Η λίμνη Superior είναι η μεγαλύτερη λίμνη γλυκού νερού στον κόσμο από άποψη επιφάνειας, και αυτή η τεράστια ανοιχτή έκταση νερού μπορεί να υπόκειται σε δόλιες συνθήκες το χειμώνα. Αυτό οδήγησε στα πολλά ιστορικά ναυάγια που είναι διάσπαρτα γύρω από τη λίμνη, τα οποία σήμερα είναι ιδανικά για εξερεύνηση, όπως το The Bermuda, ένα σκαρί μήκους 150 ποδιών που βυθίστηκε το 1870. Τα ταξίδια καταδύσεων με ναυάγια ξεκινούν τακτικά από την παραλίμνια πόλη Munising. MI, αλλά οι εκδρομές με γυάλινο πυθμένα είναι επίσης μια επιλογή για όσους θέλουν να δουν τα υποβρύχια θαύματα χωρίς να βραχούν.

Πεζοπορία στους αμμόλοφους στο εθνικό πάρκο αμμόλοφων της Ιντιάνα

Αυτό το τεράστιο εθνικό πάρκο ιδρύθηκε το 1925 και σήμερα μπορεί να υπερηφανεύεται για περισσότερα από 50 μίλια μονοπατιών που οδηγούν σε αμμόλοφους, δασικές εκτάσεις και λιβάδια, όλα με το εκπληκτικό σκηνικό της λίμνης Μίσιγκαν. Υπάρχουν πολλά καταλύματα και επιλογές για φαγητό στο κοντινό Chesterton, IN, όπως το Red Cup Café & Deli, το οποίο σερβίρει χορταστικές, σπιτικές απολαύσεις.

Επιστροφή στο Leland, Michigan

Το Leland είναι μια γραφική πόλη φωλιασμένη σε ένα κομμάτι γης μεταξύ της λίμνης Michigan και της λίμνης Leelanau. Είναι το σπίτι της ατμοσφαιρικής Fishtown, με τον παραλίμνιο χώρο περιπάτου, όπου οι πεινασμένοι ταξιδιώτες μπορούν να δοκιμάσουν φρεσκοκαπνισμένο ψάρι. Με τις εκπληκτικές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά του, το Leland μπορεί να γεμίσει κόσμο το καλοκαίρι, αλλά είναι ακόμα δυνατό να ξεφύγετε από το πλήθος αν το επισκεφτείτε την άνοιξη για να χαρείτε από τα πολύχρωμα αγριολούλουδα ή αργότερα μέσα στο έτος για να περιτριγυριστείτε από τα φλογερά κόκκινα και πορτοκαλί του φθινοπώρου.

Κάντε μπάνιο στα νερά της λίμνης Torch Lake, Μίσιγκαν, με ύφος της Καραϊβικής

Το να νοικιάσετε μια βάρκα και να περάσετε τη μέρα σας στα απίστευτα τιρκουάζ νερά της λίμνης Torch είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να γνωρίσετε τις Μεγάλες Λίμνες. Οι περισσότεροι επισκέπτες τείνουν να συγκεντρώνονται γύρω από την εκπληκτική αμμουδιά, αλλά με μήκος 19 μίλια και πλάτος δύο μίλια, υπάρχει αρκετός χώρος γύρω από τη λίμνη για να απλωθεί. Δεν είναι όλα γαλήνη και ησυχία όμως – η περιοχή είναι γνωστή για μερικά θεαματικά πάρτι, ιδιαίτερα για την ετήσια επίδειξη πυροτεχνημάτων της 4ης Ιουλίου.

Καγιάκ γύρω από το Εθνικό Πάρκο των Αποστόλων

Αυτό το εκπληκτικό αρχιπέλαγος με 21 νησιά είναι ένα από τα κοσμήματα της λίμνης Superior. Τα πολυάριθμα βράχια και οι θαλάσσιες σπηλιές απλώς φωνάζουν να εξερευνηθούν με καγιάκ. Παρά τους σημαντικούς πληθυσμούς φαλακρού αετού και μαύρης αρκούδας στην περιοχή, η ολονύκτια κατασκήνωση στην έρημο εξακολουθεί να είναι επίσης μια επιλογή. Ενώ για όσους προτιμούν να κρατούν τα πόδια τους στεγνά, υπάρχουν πολλά μονοπάτια πεζοπορίας που πρέπει να βρεθούν.

Κυνηγήστε τους καταρράκτες στο εθνικό πάρκο Gooseberry Falls

Το Εθνικό Πάρκο Gooseberry Falls φιλοξενεί μερικούς από τους πιο εντυπωσιακούς καταρράκτες της Μινεσότα, στους οποίους μπορείτε να φτάσετε ακολουθώντας μια μεγάλη ποικιλία μονοπατιών για οικογένειες μέσα στο δάσος. Το εθνικό πάρκο βρίσκεται κοντά στην πόλη Two Harbors, MI, καθώς και στο Split Rock Lighthouse, ο οποίος προσφέρει ασυναγώνιστη θέα στην ακτογραμμή και είναι ένα από τα κορυφαία πράγματα που μπορείτε να κάνετε στη Μινεσότα.

Απολαύστε τις συγκινήσεις σας στη λίμνη Eerie, Οχάιο

Η Lake Eerie, η νοτιότερη Μεγάλη Λίμνη, τα έχει όλα – από απομακρυσμένες παραλίες μέχρι γραφικές παραλίμνιες πόλεις και οτιδήποτε ενδιάμεσα. Οι σειρές των βικτωριανών B&B που πλαισιώνουν την ακτή προσφέρουν μια νοσταλγική εμφάνιση σε περασμένες εποχές, και όσοι αναζητούν τη συγκίνηση θα λατρέψουν το πάρκο ψυχαγωγίας Cedar Point. Δραστηριότητες με βάση το νερό, όπως το kiteboarding, το parasailing και το wakeboarding, είναι άφθονες και στη λίμνη Eerie.

Πιέστε σε φρέσκο ​​ψάρι στο Grand Marais, Michigan

Από τις αποικίες της λίμνης με παιχνιδιάρικες ενυδρίδες μέχρι μια από τις παλαιότερες κοινότητες καλλιτεχνών στη Μινεσότα, αυτό το γραφικό παραλίμνιο χωριό έχει πολλά να προσφέρει, τόσο μέσα όσο και έξω από το νερό. Οι επισκέπτες δεν πρέπει να χάσουν το δημοφιλές Angry Trout Café, όπου καθημερινά ψήνεται στη σχάρα φρέσκο ​​ψάρι από τη λίμνη. Είναι συνετό να κάνετε κράτηση εκ των προτέρων – αυτό το μέρος είναι δημοφιλές, και επάξια!

Θαυμάστε την ομορφιά του Εθνικού Πάρκου Isle Royale

Βρίσκεται στη λίμνη Superior, MI, το Εθνικό Πάρκο Isle Royale αποτελείται από ένα κύριο νησί (την τέταρτη μεγαλύτερη νησιωτική λίμνη στον κόσμο) και περισσότερα από 400 μικρά απομακρυσμένα νησιά. Αυτό το απομακρυσμένο και τραχύ εθνικό πάρκο είναι προσβάσιμο μόνο με βάρκα ή υδροπλάνο και φιλοξενεί μια σειρά από άγρια ​​ζώα, όπως λύκους και άλκες. Το να ξεφύγεις από όλα έχει ένα τίμημα. Ωστόσο, η ημερήσια είσοδος είναι 7 $ ανά άτομο.

Ανακαλύψτε Pictured Rocks National Park By Kayak

Στην όχθη της λίμνης Superior, MI, το Εθνικό Πάρκο Pictured Rocks κόβει την ανάσα των επισκεπτών. Ο καλύτερος τρόπος για να δείτε τους εντυπωσιακούς βράχους ύψους 200 ποδιών και τους μοναδικούς βραχώδεις σχηματισμούς είναι να βγείτε στο νερό με ένα καγιάκ. Διατίθενται εκδρομές με καγιάκ για 60-80 $ ανά άτομο και κατευθυνθείτε κατά μήκος της πανέμορφης ακτογραμμής μήκους 15 μιλίων μεταξύ Sand Point και Little Beaver Lake.

Check Also

Οι 10 καλύτεροι δρόμοι του Λονδίνου που προσφέρουν γοητευτικούς περιπάτους, ιστορική ατμόσφαιρα και ζωντανή ζωή στην πόλη

Οι 10 καλύτεροι δρόμοι του Λονδίνου που προσφέρουν γοητευτικούς περιπάτους, ιστορική ατμόσφαιρα και ζωντανή ζωή στην πόλη

Nova Scotia To Ontario: Οδηγός για αυτό το τριήμερο οδικό ταξίδι

Nova Scotia To Ontario: Οδηγός για αυτό το τριήμερο οδικό ταξίδι

Μια μέρα με τη μέρα δρομολόγιο: Πώς να περάσετε 10 τέλειες μέρες εξερευνώντας την ανατολική ακτή του Καναδά

Μια μέρα με τη μέρα δρομολόγιο: Πώς να περάσετε 10 τέλειες μέρες εξερευνώντας την ανατολική ακτή του Καναδά