Τα πιο γραφικά της Μοντάνα: 10 οροσειρές που αξίζει να δείτε στη ζωή σας

Η Land of Shining Mountains, Montana, είναι γνωστή για τις μαγευτικές και γραφικές οροσειρές της. Αυτά είναι τα καλύτερα βουνά της Μοντάνα για να επισκεφτείτε!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Η Μοντάνα προσφέρει μια ποικιλία από γραφικές οροσειρές, συμπεριλαμβανομένων των βουνών Tobacco Root, της οροσειράς Μπρίτζερ και των βουνών Big Belt.
Αυτές οι οροσειρές παρέχουν ευκαιρίες για δραστηριότητες όπως πεζοπορία, κάμπινγκ και ορεινή ποδηλασία.
Οι επισκέπτες θα πρέπει να λαμβάνουν προφυλάξεις όταν εξερευνούν αυτές τις οροσειρές, καθώς μπορεί να συναντήσουν άγρια ​​ζώα όπως αρκούδες και λύκους. Συνιστώνται μέτρα ασφαλείας όπως η μεταφορά σπρέι αρκούδας.

Με πολλά ανεπίσημα παρατσούκλια, όπως Big Sky Country, Land of the Shining Mountains και The Last Best Place, η Montana είναι μια πολιτεία που πρέπει να επισκεφθείτε για πολλούς λόγους, με τις οροσειρές της να είναι ιδιαίτερα αξιοθέατα.

Η Μοντάνα, η τέταρτη μεγαλύτερη πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών, βρίσκεται στο τμήμα Mountain West των δυτικών ΗΠΑ και διαθέτει περισσότερα από 3.000 ονομασμένα βουνά και 100+ οροσειρές και υποομάδες. Αναμφισβήτητα, η περιοχή είναι μια από τις πιο γραφικές οροσειρές στις ΗΠΑ, από τα βουνά Tobacco Root μέχρι τα Βραχώδη Όρη και πέρα.

Φυσικά, υπάρχουν τόσα πολλά που μπορεί να εξερευνήσει ένα άτομο, οπότε ποιες είναι οι πιο γραφικές οροσειρές που έχει να προσφέρει η Μοντάνα; Όταν εξερευνάτε την περιπετειώδη πλευρά της πολιτείας, φροντίστε να προσθέσετε τα παρακάτω πιο όμορφα βουνά στη Μοντάνα στο δρομολόγιο!

The Tobacco Root Mountains

Το πρώτο εύρος στη λίστα μας είναι ένα εύρος εντός εύρους (γνωστός και ως υπο-εύρος). Στα βόρεια Βραχώδη Όρη, τα Tobacco Root Mountains διαθέτουν 43 κορυφές με περίπλοκη γεωλογία, χιονισμένες λεκάνες και πανέμορφες λίμνες, συμπεριλαμβανομένων των Hollow Top Lake, Louis Lake, Bell Lake και Branham Lake.

Το ψηλότερο βουνό στην οροσειρά είναι το Hollowtop, με μέγιστο υψόμετρο 10.604 πόδια, με το όρος Τζέφερσον τη δεύτερη ψηλότερη κορυφή, που υπολείπεται κατά μόλις εκατό πόδια περίπου. Αυτή η μεγάλη γκάμα έρχεται επίσης με τόνους μονοπατιών. Οι τουρίστες σε αυτήν την οροσειρά μπορεί να ενδιαφέρονται για το κάμπινγκ ή την ποδηλασία βουνού (στις κατάλληλες τοποθεσίες και συνθήκες και με τα σωστά επίπεδα εμπειρίας/γνώσης).

Οι λάτρεις της ιστορίας θα βρουν περαιτέρω ελκυστικότητα σε αυτή την οροσειρά λόγω της ιστορίας της εξόρυξης χρυσού από τον τελευταίο 19ο έως τις αρχές του 20ου αιώνα.

Τοποθεσία: The Tobacco Root Mountains, Μοντάνα 59749, ΗΠΑ

Σημείωση: Οι πεζοπόροι μπορούν να ενδιαφέρονται να γίνουν μια μικρή πόλη με το όνομα Pony, η οποία βρίσκεται στην άκρη των βουνών Tobacco Root.

Η οροσειρά Μπρίτζερ

Στη νότια Μοντάνα βρίσκεται η μικρή πόλη Bozeman, η οποία βρίσκεται στη σκιά της οροσειράς Μπρίτζερ και είναι αναμφισβήτητα το πιο βιώσιμο μέρος στη Μοντάνα. Η οροσειρά Μπρίτζερ είναι από τις καλύτερες οροσειρές της Μοντάνα για επίσκεψη. είναι εξαιρετικά γραφικό και φιλόξενο για πεζοπόρους που αναζητούν μια υπέροχη εμπειρία φύσης στα βορειοδυτικά.

Η οροσειρά Μπρίτζερ είναι, όπως και τα βουνά Tobacco Root, μια υποσειρά των Βραχωδών Όρη αλλά βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της μητρικής της σειράς. Η περιοχή εκτείνεται για σχεδόν 50 μίλια, που βρίσκεται μεταξύ Mauldow στα νότια και Bozeman στα βόρεια.

Οι ταξιδιώτες μπορεί να ενδιαφέρονται να κάνουν μια γραφική οδήγηση στην περιοχή ή να κάνουν πεζοπορία στην κορυφή Sacagawea, το υψηλότερο σημείο της οροσειράς Μπρίτζερ στα περίπου 9.600 πόδια. Άλλα δημοφιλή μονοπάτια εδώ περιλαμβάνουν το Fairy Lake Loop, το Truman Gulch και τα πολυάριθμα μονοπάτια College “M” .

Όπως συμβαίνει με πολλές από τις όμορφες περιοχές της Μοντάνα, το Bridger Range είναι ένα εξαιρετικό σημείο για σκι αντοχής κατά τη διάρκεια του χειμώνα ή για κάμπινγκ κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Τοποθεσία: Bridger Range, Μοντάνα 59714, ΗΠΑ

Τα βουνά Big Belt

Μια άλλη υπο-οροσειρά Rocky Mountain που μπήκε σε αυτόν τον κατάλογο είναι τα Big Belt Mountains, που βρίσκονται στη νοτιοδυτική Μοντάνα. Η Big Belt διαθέτει 48 επώνυμες κορυφές, η ψηλότερη από τις οποίες είναι το όρος Edith, με υψόμετρο 9.504 πόδια.

Τα βουνά Big Belt βρίσκονται κυρίως στον Εθνικό Δρυμό Helena, με την πόλη Helena (πρωτεύουσα της Montana) να βρίσκεται στα δυτικά.

Τα βασικά χαρακτηριστικά των βουνών Big Belt περιλαμβάνουν τις λεκάνες λιμνών, τις πράσινες πλαγιές και τις διάφορες ανοιχτές κορυφογραμμές. Οι επισκέπτες στα βουνά Big Belt (ανάλογα με την εμπειρία και τις γνώσεις τους) μπορούν να περάσουν χρόνο αναρριχώνοντας, κάμπινγκ ή ακολουθώντας μονοπάτια στην περιοχή. Το Big Log Gulch είναι ένα δημοφιλές μονοπάτι σε αυτήν την οροσειρά.

Τοποθεσία: Big Belt Mountains, Μοντάνα 59644, ΗΠΑ

The Mission Mountains

Τα Mission Mountains είναι από τα πιο γραφικά βουνά της Monana, που χαρακτηρίζονται από τους πολλούς παγετώνες, τα λιβάδια, τις οδοντωτές κορυφές και τις πλαγιές που σχηματίζονται από συντρίμμια βράχων. Τα Mission Mountains μπορούν να συνδέσουν τους ταξιδιώτες στην περιοχή Wilderness του Mission Mountain, που καλύπτει σχεδόν 74.000 στρέμματα της βορειοδυτικής Μοντάνα.

Αυτή η εμβέλεια κορυφώνεται με την κορυφή McDonald Peak σχεδόν 10.000 ποδιών. Το μέσο υψόμετρο του είναι περίπου 7.000 πόδια. Τα Mission Mountains διαχειρίζονται από τη δασική υπηρεσία.

Τα οργανωμένα μονοπάτια για κάμπινγκ και πεζοπορία είναι δημοφιλή στους επισκέπτες του Mission Mountains. Τα μονοπάτια περιλαμβάνουν το μονοπάτι Piker Lake, το Mission Reservoir Trail, το Lucifer Lake Trail και το Cedar Lake Trail.

Τοποθεσία: Mission Mountains, Μοντάνα 59865, ΗΠΑ

Το Madison Range

Το Madison Range καλύπτει μια περιοχή περίπου 80 μιλίων από το Bozeman στα βόρεια έως το West Yellowstone στο νότο, πέρα ​​από το οποίο οι επισκέπτες θα βρουν το εμβληματικό Εθνικό Πάρκο Yellowstone, ένα εξαιρετικό μέρος για πεζοπορία από μόνο του.

Το Madison Range πήρε το όνομά του από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζέιμς Μάντισον στις αρχές του 1800. Με πρόσβαση όλο το χρόνο, το Madison Range είναι ένα εξαιρετικό σημείο για κατασκήνωση ή πεζοπορία. Είναι επίσης ένα δημοφιλές σημείο για ποδηλασία.

Τοποθεσία: Madison Range, Μοντάνα 59720, ΗΠΑ

Προειδοποίηση: Αρκούδες Grizzly, μαύρες αρκούδες και λύκοι ζουν σε αυτήν την περιοχή. Άγρια ζώα μπορούν να βρεθούν σε πολλά μέρη της Μοντάνα, για αυτό το θέμα. Λάβετε, λοιπόν, πάντα προφυλάξεις (π.χ. φέρτε σπρέι αρκούδας σε περίπτωση φόρτισης αρκούδας) και ιδανικά μάθετε πώς να προφυλάσσεστε αν συναντήσετε άγρια ​​ζώα και τι να κάνετε σε περίπτωση απειλής.

Το σπρέι αρκούδας είναι νόμιμο σε όλες τις Η.Π.Α. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα Εθνικά Πάρκα ρυθμίζουν τη χρήση του, αλλά συνιστάται ιδιαίτερα να μεταφέρετε σπρέι αρκούδας σε περιοχές της άγριας φύσης που είναι γνωστό ότι έχουν αρκούδες. Πρώτα η ασφάλεια.

Τα Τρελά Βουνά

Τα Crazy Mountains (γνωστά και ως Crazies) εκτείνονται για 40 μίλια από τους ποταμούς Yellowstone στο νότο έως τον ποταμό Musselshell στα βόρεια. Αυτή η υποσειρά των Βραχωδών Βουνών διαθέτει 40+ όμορφες λίμνες και έναν παγετώνα που ονομάζεται Grasshopper Glacier.

Το Crazies διαθέτει απότομες πλαγιές και οδοντωτές κορυφές με 30+ κορυφές που έχουν υψόμετρο πάνω από 10.000 πόδια, με το ψηλότερο να είναι το Crazy Peak ύψους 11.214 πόδια. Οι επισκέπτες στα Crazy Mountains μπορεί να θέλουν να περάσουν χρόνο στο κάμπινγκ στο Halfmoon Campground που βρίσκεται ακριβώς βόρεια του Big Timber Creek. Λειτουργεί ως μονοπάτι δημόσιας πρόσβασης στα κεντρικά Crazy Mountains.

Τις αντίστοιχες κατάλληλες εποχές του χρόνου, τα Crazy Mountains είναι γνωστά για backcountry σκι, cross-country σκι, ιππασία και μονοπάτια πεζοπορίας. Σημαντικά μονοπάτια πεζοπορίας στο Crazies περιλαμβάνουν το μονοπάτι Cottonwood Lake Trail, το Big Timber Creek Trail και το Trespass-Sweetgrass-Cottonwood Loop.

Τοποθεσία: Crazy Mountains, Μοντάνα 59086, ΗΠΑ

Τα βουνά Bighorn

Μια από τις μεγαλύτερες οροσειρές της Μοντάνα, τα Όρη Bighorn εκτείνονται σε πλάτος 30 μιλίων και έχουν μήκος περίπου 150 μίλια. Μπορεί να βρεθεί στο βόρειο-κεντρικό Ουαϊόμινγκ και στη νότια Μοντάνα (στην πραγματικότητα, το Ουαϊόμινγκ και η Μοντάνα συχνά ανταγωνίζονται για την προσοχή των τουριστών). Τα βουνά Bighorn αποτελούν μέρος του Εθνικού Δρυμού Bighorn, το οποίο, από μόνο του, διαθέτει ένα εκατομμύριο στρέμματα γης κατάλληλη για κάμπινγκ.

Αυτή η οροσειρά είναι κατάλληλη για οικογενειακές δραστηριότητες, όπως πεζοπορία και κάμπινγκ. Είναι επίσης δημοφιλής περιοχή για ψάρεμα. Η οροσειρά Bighorn διαθέτει εκπληκτικό τοπίο και ιδιαίτερα ψηλές κορυφές, συμπεριλαμβανομένου του βουνού Blacktooth, που φτάνει περίπου τα 13.010 πόδια, και της ψηλότερης κορυφής της σειράς, της κορυφής Cloud, με μέγιστο υψόμετρο περίπου 13.175 πόδια.

Τοποθεσία: The Bighorn Mountains, Wyoming 82834, ΗΠΑ

Τα Bitterroot Mountains

Μια άλλη ιδιαίτερα δημοφιλής οροσειρά στη Μοντάνα είναι τα βουνά Bitterroot, μια άλλη υποομάδα των Βραχωδών Βουνών. Καλύπτοντας περισσότερα από 24.000 τετραγωνικά μίλια γης και με κορυφές με μέσο υψόμετρο περίπου 9.000 πόδια, τα βουνά Bitterroot είναι μια άλλη μεγάλη περιοχή της Μοντάνα.

Όπως τα βουνά Bighorn, τα Bitterroot Mountains είναι μια οροσειρά πολλών κρατών, που υπάρχει στη Μοντάνα και στο Αϊντάχο. Η ψηλότερη κορυφή των βουνών Bitterroot βρίσκεται στην τελευταία πολιτεία, που είναι η κορυφή Scott Peak με ύψος σχεδόν 11.400 πόδια.

Σημειωτέον, το αρκετά δημοφιλές Εθνικό Δάσος Bitterroot διέρχεται από αυτήν την περιοχή, προσφέροντας περίπου 1,6 εκατομμύρια στρέμματα δάσους που κόβουν την ανάσα. Το Bitterroot National Forest διαθέτει μια σειρά από άγρια ​​ζώα, όπως ελάφια λευκής ουράς, ελάφια μουλάρι και πρόβατα μεγαλόσχημα. Είναι καλύτερο να περάσετε χρόνο σε αυτό το εύρος μεταξύ άνοιξης και φθινοπώρου.

Οι επισκέπτες στα Όρη Bitterroot μπορεί να ενδιαφέρονται για ποδηλασία, κατασκήνωση ή κάλυψη μονοπατιών όπως το Baker Lake Trail, το Mill Creek Trail ή το Bear Creek Trail.

Τοποθεσία: Bitterroot Mountains, Montana 59871, ΗΠΑ

Τα βουνά Beartooth

Τα βουνά Beartooth είναι επίσης από τις καλύτερες οροσειρές στη Μοντάνα για επίσκεψη και αποτελούν μέρος των 944.000 στρεμμάτων Absaroka-Beartooth Wilderness. Βρίσκονται στο βορειοδυτικό Ουαϊόμινγκ και στη νοτιοκεντρική Μοντάνα.

Αυτή η οροσειρά είναι από τις πιο δημοφιλείς στην πολιτεία. Ωστόσο, η ψηλότερη κορυφή του, δηλαδή η κορυφή του Γρανίτη (η οποία έχει υψόμετρο περίπου 12.800 πόδια), δεν είναι για τους αδύναμους. Δεδομένου του πόσο απότομο είναι και την πολυπλοκότητα της αναρρίχησής του, μόνο έμπειρα άτομα με τις κατάλληλες γνώσεις θα πρέπει να επιχειρήσουν να ανέβουν στην κορυφή του Γρανίτη. Μαζί με την υψηλότερη κορυφή στη Μοντάνα, είναι το δέκατο ψηλότερο σημείο της πολιτείας σε εθνικό επίπεδο.

Πολλοί επισκέπτες θα ενδιαφέρονται περισσότερο για τον αυτοκινητόδρομο Beartooth της σειράς, που είναι από τις πιο όμορφες ορεινές διαδρομές που έχουν να προσφέρουν οι ΗΠΑ. Φτάνοντας μέχρι σχεδόν 10.500 πόδια, ο αυτοκινητόδρομος Beartooth προσφέρει εκπληκτική θέα στον Εθνικό Δρυμό Shoshone. Μπορείτε να δείτε διάφορες γραφικές όψεις όταν οδηγείτε κατά μήκος αυτού του αυτοκινητόδρομου.

Πέρα από αυτό, τα Όρη Beartooth έρχονται με δεκάδες κορυφές, 300+ λίμνες και εκατοντάδες παγετώνες. Η σειρά περιλαμβάνει μια ολόκληρη σειρά από είδη δέντρων, συμπεριλαμβανομένων διαφόρων κωνοφόρων (π.

Επιπλέον, τα Όρη Beartooth είναι γνωστά για τους πληθυσμούς των αρκούδων γκρίζλι. Επομένως, και πάλι, προχωρήστε με προσοχή όταν εξερευνάτε αυτήν την περιοχή. Η περιοχή διαθέτει επίσης μεγάλα κοπάδια από άλκες και βίσωνες. Περιστασιακά, λύγκας, κούγκαρ, λύκοι και λύκοι εντοπίζονται σε αυτήν την περιοχή.

Τοποθεσία: Όρη Beartooth, Μοντάνα 59020, ΗΠΑ

Τα Βραχώδη Όρη

Ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς οροσειρές στις ΗΠΑ και μία από τις πιο γνωστές παγκοσμίως, τα Βραχώδη Όρη εκτείνονται περίπου 3.000 μίλια από τις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες μέσω των κεντρικών και βορειοδυτικών Η.Π.Α. προτού καλύψουν μεγάλες εκτάσεις του βορειοδυτικού Καναδά.

Οι περισσότερες από τις ψηλότερες κορυφές της σειράς βρίσκονται στο Κολοράντο. Ωστόσο, η Μοντάνα φιλοξενεί την κορυφή Granite Peak, που φτάνει σχεδόν τα 13.000 πόδια στο μέγιστο υψόμετρο. Και πάλι, όμως, το Granite Peak είναι κατάλληλο μόνο για έμπειρα άτομα. Τα Βραχώδη Όρη είναι, αναμφίβολα, από τα πιο γραφικά βουνά στις ΗΠΑ και ακόμη και τα πιο γραφικά παγκοσμίως.

Οι επισκέπτες που αναζητούν να εξερευνήσουν τα πιο γραφικά βουνά της πολιτείας μπορεί να ενδιαφέρονται να επισκεφτούν το Μουσείο των Βραχωδών Όρων, που βρίσκεται στο Bozeman της Μοντάνα, το οποίο απολαμβάνει μια κριτική 4,8 αστέρων στο Google Reviews από περισσότερες από 1.100 κριτικές.

Τοποθεσία: Rocky Mountain Range, ΗΠΑ (καλύπτει μια πολύ μεγάλη περιοχή)

Check Also

Οι 10 καλύτεροι δρόμοι του Λονδίνου που προσφέρουν γοητευτικούς περιπάτους, ιστορική ατμόσφαιρα και ζωντανή ζωή στην πόλη

Οι 10 καλύτεροι δρόμοι του Λονδίνου που προσφέρουν γοητευτικούς περιπάτους, ιστορική ατμόσφαιρα και ζωντανή ζωή στην πόλη

Nova Scotia To Ontario: Οδηγός για αυτό το τριήμερο οδικό ταξίδι

Nova Scotia To Ontario: Οδηγός για αυτό το τριήμερο οδικό ταξίδι

Μια μέρα με τη μέρα δρομολόγιο: Πώς να περάσετε 10 τέλειες μέρες εξερευνώντας την ανατολική ακτή του Καναδά

Μια μέρα με τη μέρα δρομολόγιο: Πώς να περάσετε 10 τέλειες μέρες εξερευνώντας την ανατολική ακτή του Καναδά