Τι σχέση λοιπόν έχει το σπίτι του Ναπολέοντα στη Νέα Ορλεάνη με τον Ναπολέοντα Βοναπάρτη (και πώς να το επισκεφτείτε)

Το Napoleon House στη Νέα Ορλεάνη έχει γαλλική σύνδεση και ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο για εξερεύνηση.

Η Νέα Ορλεάνη είναι διάσημη για τη γαλλική της κληρονομιά και τη γαλλική αρχιτεκτονική. Πηγαίνετε στη γαλλική συνοικία της Νέας Ορλεάνης και οι επισκέπτες μπορούν να ανακαλύψουν το σπίτι του Ναπολέοντα. Γιατί όμως υπάρχει σπίτι του Ναπολέοντα στην Αμερική; Τι σχέση είχε ο Ναπολέων με το Σπίτι του Ναπολέοντα ή με τη Νέα Ορλεάνη;

Το κτίριο είναι ένα από τα πιο ιστορικά αποικιακά κτίρια που μπορείτε να δείτε στη Νέα Ορλεάνη και είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα στη γαλλική συνοικία της Νέας Ορλεάνης. Η Νέα Ορλεάνη θεωρείται σήμερα μια από τις πιο ιστορικές πόλεις των Ηνωμένων Πολιτειών.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το Napoleon House της Νέας Ορλεάνης

Το σπίτι του Ναπολέοντα χτίστηκε το 1794 (επί ισπανικής κυριαρχίας) και διευρύνθηκε 20 χρόνια αργότερα. Βρίσκεται στην οδό Chartres 500 στη γαλλική συνοικία της Νέας Ορλεάνης.

. Κατασκευή: 1794

. Σχεδιασμένο: Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο (από το 1970)

Το όνομα προέρχεται από τον μύθο ότι προοριζόταν ως κατοικία του διάσημου Ναπολέοντα Βοναπάρτη μετά την εξορία του. Το σχέδιο για την παροχή καταφυγίου στον πεσόντα και εξόριστο αυτοκράτορα Ναπολέοντα Βοναπάρτη σχεδιάστηκε από τον αρχικό ιδιοκτήτη του κτηρίου, Nicholas Girod. Υποστηρίζεται ότι υπήρχε ένα σχέδιο να φέρει εκεί τον πρώην κατακτητή Γάλλο Αυτοκράτορα μέχρι να φθάσουν τα νέα ότι πέθανε στην εξορία στην Αγία Ελένη το 1821.

Τι σχέση είχε λοιπόν ο Ναπολέων με το Ναπολέοντα Σπίτι της Νέας Ορλεάνης; Τίποτα πραγματικά. Δεν επισκέφτηκε ποτέ τις Ηνωμένες Πολιτείες (άλλωστε στον Ατλαντικό κυριαρχούσε τότε το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό).

Κάποτε, το σπίτι του Ναπολέοντα ήταν το σπίτι του Nicholas Girod (του δημάρχου της Νέας Ορλεάνης από το 1812 έως το 1815). Ήταν μια από τις καλύτερες κατοικίες της Νέας Ορλεάνης στις αρχές του 19ου αιώνα. Αυτές τις μέρες θεωρείται ένα από τα καλύτερα παραδείγματα αρχιτεκτονικής με γαλλική επιρροή στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το σπίτι του Ναπολέοντα είναι μια τριώροφη κατασκευή με στοκάρισμα από τούβλα.

Νέα Ορλεάνη: Η γαλλική σύνδεση

Η Νέα Ορλεάνη ήταν ο κύριος οικισμός των Γάλλων για τη μεγάλη γαλλική αξίωση για τη λεκάνη απορροής του ποταμού Μισισιπή δυτικά του ποταμού. Οι Γάλλοι ποτέ δεν εγκαταστάθηκαν ούτε έλεγξαν μεγάλο μέρος αυτής της τεράστιας επικράτειας.

. Ιδρύθηκε: 1718

. Λουιζιάνα Αγορά: 1803

Οι Γάλλοι διεκδίκησαν την επικράτεια αφού ο Γάλλος εξερευνητής ονόμασε Rene-Robert Caverlier, Sieur de la Salle, τοποθέτησε έναν σταυρό κοντά στις εκβολές του ποταμού Μισισιπή το 1682. Η γαλλική αξίωση εκτεινόταν σε μεγάλο μέρος της Βόρειας Αμερικής (συμπεριλαμβανομένου του Κεμπέκ στον Καναδά).

Αλλά οι Γάλλοι ήρθαν σε σύγκρουση με τους Βρετανούς και έχασαν την αποικία τους τη Νέα Γαλλία (Κεμπέκ), με τους περισσότερους οικισμούς τους στη Βόρεια Αμερική να αποδυναμώνουν τη γαλλική θέση στην ήπειρο. Τα πράγματα δεν βελτιώθηκαν για τους Γάλλους. Οι Ηνωμένες Πολιτείες διακήρυξαν την ανεξαρτησία τους και στη συνέχεια άρχισαν να επεκτείνονται επιθετικά προς τα δυτικά την ίδια στιγμή, οι Ναπολεόντειοι πόλεμοι μαίνονταν στην Ευρώπη ενώ οι Γάλλοι είχαν πισωγυρίσματα στην Καραϊβική.

Οι Γάλλοι ανέκτησαν την επικράτειά τους στη Λουιζιάνα το 1801, αλλά η κατοχή τους στην Επικράτεια της Λουιζιάνα ήταν αδύναμη και αβάσιμη. Έδωσαν τεράστιους πολέμους στην Ευρώπη, υπήρχε μόνο ένα λιμάνι εισόδου στην επικράτεια και ήταν θέμα χρόνου να το αναλάβουν οι ΗΠΑ. Έτσι το πούλησαν στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1803 για 15 εκατομμύρια δολάρια. Κατά τη στιγμή της αγοράς, ο μη γηγενής πληθυσμός της επικράτειας της Λουιζιάνα ήταν περίπου 60.000 (περίπου οι μισοί από αυτούς ήταν σκλάβοι Αφρικανοί). Η κύρια πόλη ήταν η Νέα Ορλεάνη.

Υπό τον αμερικανικό έλεγχο, η Νέα Ορλεάνη διατήρησε τη γαλλική της κληρονομιά και αυτό μπορεί να γίνει αισθητό ακόμα και σήμερα. Πάνω από 10 χρόνια αργότερα, όταν ο Ναπολέων οδηγήθηκε στην εξορία, πολλοί από τους κατοίκους της Νέας Ορλεάνης διατήρησαν συμπάθειες για τον άλλοτε ισχυρό Γάλλο Αυτοκράτορα.

Επισκεφθείτε το The Napoleon House & το διάσημο εστιατόριο του

Σήμερα οι άνθρωποι μπορούν να πάνε στο Napoleon House και να απολαύσουν ένα γεύμα στο εστιατόριο Napoleon House. Το εστιατόριο Napoleon House ιδρύθηκε στο κτήριο το 1914.

Το εστιατόριο έχει μια παλιά ατμόσφαιρα της Νέας Ορλεάνης που σερβίρει gumbo, jambalaya, σάντουιτς muffuletta, κόκκινα φασόλια και ρύζι και άλλα παραδοσιακά πιάτα. Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε και το Pimm’s Cup με την υπογραφή τους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μενού τους, τα μενού βρίσκονται στην ιστοσελίδα τους.

Το Napoleon House έχει διατηρήσει τη ρουστίκ αίσθηση του. Οι επισκέπτες σημειώνουν τους βαθιά πατιναρισμένους τοίχους, τα ανώμαλα δάπεδα, τους ξεπερασμένους πίνακες ζωγραφικής και πολλά άλλα.

. Κρατήσεις: Μη Διαθέσιμο, Καλώς ορίσατε

. Διεύθυνση: 500 Chartres Street, French Quarter, Νέα Ορλεάνη

. Τηλέφωνο: 504-524-9752

Ωρες λειτουργίας:

Δευτ.-Πέμ., Κυριακή: 11.00 π.μ. έως 10.00 μ.μ

Παρασκευή-Σάβ: 11.00 π.μ. έως 23.00 μ.μ
Ενώ το Σπίτι του Ναπολέοντα μπορεί να μην έχει μεγάλη σύνδεση με τον Ναπολέοντα, τουλάχιστον έχει μια γαλλική σύνδεση (και μια αποικιακή γαλλική σύνδεση μαζί).

Στο γαλλικό νησί της Κορσικής, οι επισκέπτες μπορούν να δουν το Maison Bonaparte – το πατρογονικό σπίτι του Ναπολέοντα, όπου γεννήθηκε. Στο Παρίσι, αφιερώστε χρόνο για να δείτε τον τάφο του Ναπολέοντα στο Les Invalides.

Check Also

Οι 10 καλύτεροι δρόμοι του Λονδίνου που προσφέρουν γοητευτικούς περιπάτους, ιστορική ατμόσφαιρα και ζωντανή ζωή στην πόλη

Οι 10 καλύτεροι δρόμοι του Λονδίνου που προσφέρουν γοητευτικούς περιπάτους, ιστορική ατμόσφαιρα και ζωντανή ζωή στην πόλη

Nova Scotia To Ontario: Οδηγός για αυτό το τριήμερο οδικό ταξίδι

Nova Scotia To Ontario: Οδηγός για αυτό το τριήμερο οδικό ταξίδι

Μια μέρα με τη μέρα δρομολόγιο: Πώς να περάσετε 10 τέλειες μέρες εξερευνώντας την ανατολική ακτή του Καναδά

Μια μέρα με τη μέρα δρομολόγιο: Πώς να περάσετε 10 τέλειες μέρες εξερευνώντας την ανατολική ακτή του Καναδά