Εδώ είναι 10 αρχαία ρωμαϊκά αμφιθέατρα που πραγματικά αξίζει να επισκεφθείτε

Τα αμφιθέατρα είναι μερικά από τα μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά ρωμαϊκά μνημεία που έχουν απομείνει, και μερικά χρησιμοποιούνται ακόμα για παραστάσεις.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ:
Το Κολοσσαίο στη Ρώμη είναι το μεγαλύτερο και πιο διάσημο ρωμαϊκό αμφιθέατρο, που προσφέρει περιηγήσεις για να εξερευνήσετε τους υπόγειους θαλάμους και τα περιορισμένα ανώτερα επίπεδα.
Το Αμφιθέατρο του El Jem στην Τυνησία είναι εξίσου εντυπωσιακό με το Κολοσσαίο και οι επισκέπτες μπορούν ελεύθερα να εξερευνήσουν το υπόγειο και τις σήραγγές του.
Το Verona Arena είναι ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά αμφιθέατρα, που φιλοξενεί σύγχρονες εκδηλώσεις όπως παραστάσεις ιταλικής όπερας και χωρητικότητας έως και 22.000 θεατών.

Οι Ρωμαίοι φημίζονται για τη μηχανική τους και την αγάπη τους για τα παιχνίδια (συχνά αιματηρά παιχνίδια όπως οι μάχες μονομάχων). Κατασκεύασαν πολλά θέατρα και αμφιθέατρα (μερικά από τα οποία χρησιμοποιούνται σήμερα). Τα αρχαία ρωμαϊκά αμφιθέατρα ήταν ως επί το πλείστον οβάλ και είναι συχνά ένα από τα κύρια αρχαιολογικά αξιοθέατα όταν επισκέπτεστε ρωμαϊκές πόλεις σήμερα.

Τα αμφιθέατρα σε αυτήν τη λίστα είναι κυκλικά και ο κατάλογος δεν περιλαμβάνει ρωμαϊκά θέατρα (το καλύτερα διατηρημένο ρωμαϊκό θέατρο είναι το θέατρο Aspendos στην Τουρκία). Εδώ είναι μερικά από τα καλύτερα αρχαία ρωμαϊκά αμφιθέατρα για να δείτε που πραγματικά αξίζει να επισκεφθείτε σήμερα.

Κολοσσαίο της Ρώμης, Ιταλία

Το Κολοσσαίο είναι ίσως το πιο διάσημο ρωμαϊκό ερείπιο σήμερα και είναι το μεγαλύτερο αμφιθέατρο της αρχαιότητας. Είναι ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Ρώμης και είναι ανοιχτό για περιηγήσεις.

Υπάρχουν ειδικές περιηγήσεις για την εξερεύνηση του υπογείου του (χωρίς θαλάμους και σήραγγες). Υπάρχουν επίσης ξεναγήσεις στα ανώτερα επίπεδα (συνήθως περιορισμένα) όπου κάθονταν οι κατώτερες τάξεις της ρωμαϊκής κοινωνίας (όπως σκλάβοι και γυναίκες).

Χρονολογία κατασκευής: 72-80 μ.Χ

Αμφιθέατρο του El Jem, Τυνησία

Το Αμφιθέατρο του El Jem στο βορειοαφρικανικό έθνος της Τυνησίας επισκιάζεται από το Κολοσσαίο, αλλά είναι εξίσου εντυπωσιακό. Αν και είναι λίγο μικρότερο, βρίσκεται σε παρόμοια ή καλύτερη κατάσταση διατήρησης και οι επισκέπτες είναι πολύ πιο ελεύθεροι να το εξερευνήσουν.

Οι επισκέπτες μπορούν ακόμη και να εξερευνήσουν το υπόγειο και τις σήραγγες του αμφιθεάτρου στον ελεύθερο χρόνο τους.

Χρονολογία κατασκευής: Περίπου το 238 μ.Χ

Αμφιθέατρο της Πομπηίας, Ιταλία

Το Αμφιθέατρο της Πομπηίας είναι αξιοσημείωτο ως το παλαιότερο γνωστό πέτρινο αμφιθέατρο που έχει διασωθεί.

Το αμφιθέατρο είναι πλήρες και οι επισκέπτες μπορούν να περιπλανηθούν μέσα από αυτό και να το εξερευνήσουν καθώς ανακαλύπτουν τον τεράστιο αρχαιολογικό χώρο της Πομπηίας.

Χρονολογία κατασκευής: Μετά το 70 π.Χ

Arena Of Nimes, Γαλλία

Η Νιμ είναι μια πόλη στη νότια Γαλλία και φημίζεται για το ότι διαθέτει μερικά από τα καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά ερείπια εκτός Ιταλίας. Ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα είναι το Arena of Nimes – και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται για μια ποικιλία σύγχρονων παραστάσεων (συμπεριλαμβανομένων των αναπαραστάσεων των Μεγάλων Ρωμαϊκών Αγώνων).

Θεωρείται ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά αμφιθέατρα που βρίσκονται οπουδήποτε σήμερα.

Ημερομηνία κατασκευής: Περίπου 100 μ.Χ

Αρένα της Βερόνας, Ιταλία

Το Verona Arena παίρνει επίσης τη θέση του ως ένα από τα καλύτερα διατηρημένα ρωμαϊκά αμφιθέατρα. Βρίσκεται στη Βερόνα της Ιταλίας και είναι παλαιότερο από το Κολοσσαίο. Χρησιμοποιείται επίσης για σύγχρονες λειτουργίες (συμπεριλαμβανομένων μεγάλων παραστάσεων ιταλικής όπερας – πολύ πιο ωραίο από τα βάναυσα παιχνίδια μονομάχων).

Σήμερα έχει χωρητικότητα έως και 22.000 θεατών (αν και οι Ρωμαίοι στριμώχνονταν περίπου 30.000 ίντσες).

Κατασκευή: 30 μ.Χ

Αμφιθέατρο Arles, Γαλλία

Το Αμφιθέατρο της Αρλ είναι ένα άλλο από τα μεγάλα ρωμαϊκά αμφιθέατρα που υπάρχουν σήμερα. Βρίσκεται στη γαλλική πόλη Arles (άλλη μια νότια γαλλική πόλη διάσημη για τα ρωμαϊκά της ερείπια).

Χρησιμοποιείται επίσης για σύγχρονες εκδηλώσεις (συμπεριλαμβανομένων των ταυρομαχιών). Κατά τον Μεσαίωνα μετατράπηκε σε οχυρό και μέσα του χτίστηκε μια μικρή πόλη.

Κατασκευή: 90 μ.Χ

Pula Arena, Κροατία

Η Κροατία είναι μια άλλη χώρα με μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αρχαία ρωμαϊκά ερείπια. Το Pula Arena είναι τώρα το μόνο εναπομείναν ρωμαϊκό αμφιθέατρο που έχει ακόμη πλήρως διατηρημένους τους τέσσερις πλευρικούς πύργους του.

Θεωρείται το καλύτερα διατηρημένο αρχαίο μνημείο στην Κροατία και θα πρέπει να βρίσκεται ψηλά στην κροατική λίστα με τα μέρη που πρέπει να δει κανείς.

Χτίστηκε: Μεταξύ 27 π.Χ. και 68 μ.Χ

Piazza Dell’Anfiteatro, Ιταλία

Η Piazza dell’Anfiteatro δεν διατηρείται στην πραγματικότητα. Αλλά μπαίνει σε αυτή τη λίστα για την αξιοσημείωτη επίδραση του στην αρχιτεκτονική της μεσαιωνικής πόλης Lucca στη βόρεια Ιταλία. Μετατράπηκε σε αμυντική δομή κατά τους Μεσαιωνικούς χρόνους και χτίστηκαν σπίτια μέσα στην αρένα του και γύρω του.

Αυτά που είναι χτισμένα σε αυτό έχουν αφαιρεθεί, δημιουργώντας μια μοντέρνα πλατεία, ενώ οι γύρω της διατηρούν υπέροχα το οβάλ σχήμα του παλιού αμφιθεάτρου.

Χτίστηκε: Ίσως 1ος αιώνας μ.Χ

Αμφιθέατρο Flavian (Pozzuoli), Ιταλία

Το Φλαβιανό Αμφιθέατρο του Ποτζουόλι δεν πρέπει να συγχέεται με το Κολοσσαίο (το οποίο μερικές φορές αποκαλείται και Αμφιθέατρο Φλαβιανών). Είναι το τρίτο μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο στην Ιταλία και πιθανότατα χτίστηκε την ίδια εποχή με το Κολοσσαίο και πιθανότατα από τους ίδιους αρχιτέκτονες.

Ήταν τεράστιο και χωρούσε έως και 50.000 θεατές. Με τα χρόνια, θάφτηκε εν μέρει από ηφαιστειακές εκρήξεις, και ενώ το εξωτερικό είχε απογυμνωθεί, το εσωτερικό παραμένει τέλεια διατηρημένο.

Κατασκευή: Πρώτος αιώνας μ.Χ

Αμφιθέατρο Τσέστερ, Αγγλία

Το Αμφιθέατρο του Τσέστερ μπαίνει στη λίστα, όχι επειδή είναι καλοδιατηρημένο ή ανασκαμμένο (δεν είναι), αλλά επειδή είναι ένα από τα λίγα ρωμαϊκά αμφιθέατρα που εξακολουθούν να είναι ορατά στην Αγγλία. Είναι επίσης το μεγαλύτερο ρωμαϊκό αμφιθέατρο που έχει βρεθεί μέχρι στιγμής στη Βρετανία (αν και μόνο ένα μικρό τμήμα έχει ανασκαφεί).

Το Chester είναι διάσημο στην Αγγλία για τα ρωμαϊκά ερείπια και την αρχιτεκτονική του Tutor και είναι ένας από τους πιο γοητευτικούς προορισμούς στην Αγγλία. Είναι επίσης διάσημο για το ότι έχει τα μεγαλύτερα και πληρέστερα τείχη της πόλης στην Αγγλία.

Κατασκευή: 1ος αι

Check Also

Οι 10 καλύτεροι δρόμοι του Λονδίνου που προσφέρουν γοητευτικούς περιπάτους, ιστορική ατμόσφαιρα και ζωντανή ζωή στην πόλη

Οι 10 καλύτεροι δρόμοι του Λονδίνου που προσφέρουν γοητευτικούς περιπάτους, ιστορική ατμόσφαιρα και ζωντανή ζωή στην πόλη

Nova Scotia To Ontario: Οδηγός για αυτό το τριήμερο οδικό ταξίδι

Nova Scotia To Ontario: Οδηγός για αυτό το τριήμερο οδικό ταξίδι

Μια μέρα με τη μέρα δρομολόγιο: Πώς να περάσετε 10 τέλειες μέρες εξερευνώντας την ανατολική ακτή του Καναδά

Μια μέρα με τη μέρα δρομολόγιο: Πώς να περάσετε 10 τέλειες μέρες εξερευνώντας την ανατολική ακτή του Καναδά