Αυτά είναι 10 από τα καλύτερα ρωμαϊκά ερείπια που αξίζει να δείτε σήμερα

Υπάρχουν πολλά διατηρημένα ρωμαϊκά ερείπια σε όλο τον κόσμο, αλλά αυτά είναι από τα καλύτερα που μπορούν να δουν οι ταξιδιώτες σήμερα.

Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία χτίστηκε πάνω στον αρχαίο ελληνικό κόσμο που προηγήθηκε. Έκτισαν και διατήρησαν μια τεράστια και διαρκή αυτοκρατορία σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου και πέρα ​​από αυτήν. Οι Ρωμαίοι ήταν μερικοί από τους μεγαλύτερους μηχανικούς του αρχαίου κόσμου, και πολλά από τα ερείπιά τους συνεχίζουν να στέκονται ως απόδειξη αυτού.

Σήμερα, υπάρχουν ακόμα πολλά εντυπωσιακά ερείπια στον πρώην ρωμαϊκό κόσμο για να δείτε. Εδώ είναι αρκετά από τα αρχαία ρωμαϊκά ερείπια που θα έπρεπε να είναι στη λίστα οποιουδήποτε.

Τείχη της Κωνσταντινούπολης, Τουρκία: Τα πιο τρομερά τείχη της αρχαιότητας

Τα Τείχη της Κωνσταντινούπολης ήταν μερικά από τα πιο τρομερά τείχη της πόλης που κατασκευάστηκαν ποτέ και είναι μερικά από τα κορυφαία ρωμαϊκά ερείπια στον κόσμο που πρέπει να επισκεφτείτε σήμερα. Σε πολλές περιπτώσεις, έσωσαν την μετέπειτα ρωμαϊκή πρωτεύουσα της Κωνσταντινούπολης (και αργότερα την Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και τη Βυζαντινή πρωτεύουσα). Τα τείχη, αν και κάπως ερειπωμένα, συνεχίζουν να στέκονται στη σύγχρονη πόλη της Κωνσταντινούπολης και αποτελούν ένα από τα κορυφαία αρχαία ρωμαϊκά αξιοθέατα της πόλης σήμερα.

Κολοσσαίο, Ιταλία: Το πιο εικονικό ρωμαϊκό ορόσημο

Το Κολοσσαίο είναι κάτι περισσότερο από μια κλίκα – είναι εντελώς εντυπωσιακό. Αλλά δεν είναι επίσης το μόνο συγκρίσιμο αμφιθέατρο που επιζεί σήμερα (η Τυνησία έχει ένα αμφιθέατρο σαν το Κολοσσαίο που είναι σχεδόν εξίσου εντυπωσιακό). Το Κολοσσαίο έχει πολλά μυστικά. Αφιερώστε χρόνο για να μάθετε για τα υπόγεια επίπεδα γεμάτα πόρτες παγίδας (όπως φαίνεται στην ταινία Gladiator του 2000 όταν οι τίγρεις βγαίνουν από το πάτωμα της περιοχής).

Το Πάνθεον, Ιταλία: Ο καλύτερα διατηρημένος ρωμαϊκός ναός

Επίσης στην αρχαία ρωμαϊκή πρωτεύουσα της Ρώμης βρίσκεται το Πάνθεον. Ενώ υπάρχουν άλλοι λίγο πολύ πλήρως διατηρημένοι αρχαίοι ρωμαϊκοί ναοί (όπως στη Νιμ της Γαλλίας), λίγοι ή κανένας δεν μπορεί να ταιριάξει με το μέγεθος και την ομορφιά του Πάνθεον. Διατηρεί ακόμη τις επιγραφές από τους αρχικούς κατασκευαστές του και κατάφερε να επιβιώσει στους αιώνες μετατράπηκε σε Καθολική Εκκλησία (που είναι και σήμερα).

Τοίχος του Αδριανού, Αγγλία: Η μεγαλύτερη κατασκευή της Ρώμης στη Βρετανία

Τα ρωμαϊκά ερείπια στη Βρετανία συνήθως δεν είναι τόσο εντυπωσιακά όσο τα ερείπια που βρέθηκαν στην ήπειρο. Αλλά τρεις από τις καλύτερες ρωμαϊκές τοποθεσίες στην Αγγλία είναι το Τσέστερ, το Μπαθ και το Τείχος του Αδριανού. Το Τείχος του Αδριανού είναι το μεγαλύτερο ρωμαϊκό μνημείο που χτίστηκε στη Βρετανία και σήμερα είναι δυνατό να περπατήσετε σε όλο το μήκος του αρχαίου τείχους στο μονοπάτι του Αδριανού Τείχους.

Pont Du Gard, Γαλλία: Το πιο εντυπωσιακό υδραγωγείο

Το Pont Du Gard είναι ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό ρωμαϊκό υδραγωγείο στη Νότια Γαλλία κοντά στη νότια πόλη Νιμ. Η επίσκεψη στο Pont du Gard θα πρέπει να είναι μέρος της επίσκεψης στα πολλά εντυπωσιακά ρωμαϊκά ερείπια που βρέθηκαν στη Νιμ. Στο Nimes, οι επισκέπτες μπορούν να δουν ένα λειτουργικό ρωμαϊκό αμφιθέατρο, έναν όμορφα διατηρημένο ρωμαϊκό ναό, αρχαίους ρωμαϊκούς δρόμους, ρωμαϊκά θέατρα και πολλά άλλα.

Merida, Ισπανία: Μια πόλη με πολλά ρωμαϊκά ερείπια

Η Merida στην Ισπανία ιδρύθηκε ως αποικία από τη Ρώμη για τους αποχωρούντες βετεράνους της από τις λεγεώνες της. Σήμερα είναι μια από τις καλύτερες πόλεις στην Ιβηρική χερσόνησο για να δείτε ρωμαϊκά ερείπια. Μεταξύ άλλων, δείτε τα ρωμαϊκά τείχη, τα ρωμαϊκά λουτρά, τα ρωμαϊκά θέατρα και τους ρωμαϊκούς δρόμους, αλλά κυρίως, δείτε τη μακρύτερη ρωμαϊκή γέφυρα που στέκεται ακόμα και σήμερα.

Λούγκο, Ισπανία: Το πιο ολοκληρωμένο τείχος της ρωμαϊκής πόλης

Το Λούγκο στην Ισπανία είναι διάσημο για το ότι υπάρχουν μερικά από τα πιο άθικτα τείχη της ρωμαϊκής πόλης που στέκονται ακόμα και σήμερα. Τα τείχη είναι απίστευτα και τρομερά και συγκαταλέγονται στα καλύτερα ρωμαϊκά ερείπια του κόσμου σήμερα. Οι επισκέπτες είναι ελεύθεροι να περπατήσουν και να εξερευνήσουν πολλά από αυτά και να αναλογιστούν πώς πρέπει να ήταν η αρχαία πόλη κατά τους ρωμαϊκούς χρόνους. Μερικές πόλεις (όπως η ίδια η Ρώμη) απέκτησαν μεγαλύτερα και πιο εντυπωσιακά τείχη αργότερα καθώς η ασφάλεια της αυτοκρατορίας μειώθηκε.

Baalbek, Λίβανος: Οι μεγαλύτεροι ρωμαϊκοί ναοί

Οι μεγαλύτεροι ρωμαϊκοί ναοί δεν βρίσκονται στη Ρώμη αλλά στη σύγχρονη χώρα του Λιβάνου. Δείτε τεράστιους ρωμαϊκούς ναούς – μερικοί από τους οποίους διατηρούνται ακόμη καλά. Όχι μόνο αυτό, αλλά το Baalbek φιλοξενεί επίσης τους μεγαλύτερους μονόλιθους που έχουν βρεθεί ποτέ – μερικοί είναι τόσο μεγάλοι που παραμένουν επί τόπου με τους κατασκευαστές τους φαινομενικά ανίκανους να τους μετακινήσουν.

Mouth Of Truth, Ιταλία: Ένα ασυνήθιστο ρωμαϊκό αξιοθέατο

Δεν χρειάζεται όλα τα ρωμαϊκά αξιοθέατα να είναι μνημειώδη. Ένα από τα πιο ασυνήθιστα αξιοθέατα στην αρχαία πόλη της Ρώμης είναι το Στόμα της Αλήθειας. Το περίεργο γλυπτό κομμάτι μπορεί να ήταν ένα καπάκι αποχέτευσης, αλλά σήμερα είναι ένα από τα πιο περίεργα ρωμαϊκά αξιοθέατα στη Ρώμη και έχει μερικούς ενδιαφέροντες θρύλους (όπως η ιστορία ότι δαγκώνει τα χέρια των ψεύτων).

Hammam Essalihine, Αλγερία: Ρωμαϊκά λουτρά ακόμα σε χρήση

Το Hammam Essalihine είναι αρχαία ρωμαϊκά λουτρά που βρέθηκαν στην Αλγερία. Δυστυχώς, η Αλγερία δεν είναι η πιο εύκολη χώρα στον κόσμο για επίσκεψη, αλλά για όσους μπορούν, υπάρχουν πολλά ρωμαϊκά ερείπια που βρίσκονται εκεί. Πηγαίνετε στο απομακρυσμένο Hammam Essalihine και οι επισκέπτες μπορούν να δουν τους ντόπιους να κάνουν μπάνιο στα αρχαία ρωμαϊκά λουτρά, όπως παλιά στην αρχαιότητα.

Check Also

Οι 10 καλύτεροι δρόμοι του Λονδίνου που προσφέρουν γοητευτικούς περιπάτους, ιστορική ατμόσφαιρα και ζωντανή ζωή στην πόλη

Οι 10 καλύτεροι δρόμοι του Λονδίνου που προσφέρουν γοητευτικούς περιπάτους, ιστορική ατμόσφαιρα και ζωντανή ζωή στην πόλη

Nova Scotia To Ontario: Οδηγός για αυτό το τριήμερο οδικό ταξίδι

Nova Scotia To Ontario: Οδηγός για αυτό το τριήμερο οδικό ταξίδι

Μια μέρα με τη μέρα δρομολόγιο: Πώς να περάσετε 10 τέλειες μέρες εξερευνώντας την ανατολική ακτή του Καναδά

Μια μέρα με τη μέρα δρομολόγιο: Πώς να περάσετε 10 τέλειες μέρες εξερευνώντας την ανατολική ακτή του Καναδά