10 εμβληματικοί ορίζοντες της οροσειράς που πρέπει να δείτε στη ζωή σας τουλάχιστον μία φορά

Δεν υπάρχουν δύο οροσειρές στον κόσμο που να είναι πανομοιότυπες μεταξύ τους. Κάθε ορίζοντα του βουνού έχει τη δική του γοητεία, και αυτά είναι εμβληματικά.

Η Γη έχει πολλά να προσφέρει όσον αφορά τα μάτια. Είναι γεμάτο πανοράματα και τοπογραφίες που έχουν γοητεύσει τουρίστες και εξερευνητές για αιώνες, από την υψηλότερη κορυφή του Έβερεστ έως τα βαθύτερα φαράγγια της τάφρου των Μαριάνων. Δεν υπάρχουν δύο μέρη στη Γη που να είναι πανομοιότυπα μεταξύ τους.

Αν και μπορεί να έχουν παρόμοιο έδαφος και γεωγραφία, σπάνια είναι πανομοιότυπα από κάθε άποψη. Επομένως, είναι αδύνατο να περιηγηθείτε διεξοδικά σε ολόκληρο τον πλανήτη σε μια μόνο ζωή, αλλά οι ταξιδιώτες μπορούν τουλάχιστον να δουν αυτούς τους εμβληματικούς ορίζοντες των βουνών στον κόσμο για το καλύτερο τοπίο και την αξέχαστη εμπειρία.

Tian Shan, Ασία

Τα υπέροχα βουνά γνωστά ως Tian Shan βρίσκονται στην Κεντρική Ασία. Οι άνθρωποι ταξιδεύουν εδώ για να τους ξεπεράσει η ομορφιά του περιβάλλοντος, να αφήσουν ένα κομμάτι της ψυχής τους στα βαθιά φαράγγια και να ερωτευτούν τα καταπράσινα δάση και τις αστραφτερές λίμνες.

Από τα ανατολικά προς τα δυτικά, η οροσειρά Tian Shan διασχίζει την Κίνα, το Κιργιστάν, το Καζακστάν και το Ουζμπεκιστάν. Το Tian Shan είναι ένα από τα ψηλότερα βουνά στον κόσμο και έχει περισσότερες από τριάντα κορυφές που είναι υψηλότερες από το κατώφλι των έξι χιλιομέτρων (3,7 μίλια). Το γεγονός ότι τα ονόματα αυτών των βουνών μπορεί να αποδοθούν ως “ουράνια” ή “θεϊκά” βουνά δεν είναι τυχαίο. Ήταν ελκυστικά τόσο για διαβίωση όσο και για αναψυχή λόγω του μεγάλου δικτύου τους από πρόποδες, τις μέτριες πλαγιές και τις άφθονες κοιλάδες και λίμνες.

Σημείωση: Το Tian Shan μετατράπηκε σε κόμβο ενεργού τουρισμού λόγω της αφθονίας των ποικίλων μονοπατιών και της εξελιγμένης υποδομής του. Υπάρχουν πεζοπορίες για ορειβασία, πεζοπορία, χειμερινός τουρισμός σκι, χαλαρές καλοκαιρινές διακοπές στην παραλία, καθώς και μια ποικιλία από ενδιαφέροντα αξιοθέατα για τους λάτρεις του οικολογικού και έθνικ τουρισμού.

Χώρες: Κίνα, Καζακστάν, Κιργιστάν και Ουζμπεκιστάν

Σιέρα Νεβάδα, Ευρώπη

Η σειρά Sierra Nevada προσφέρει στη Γρανάδα τον εντυπωσιακό ορίζοντα της. Αγκαλιάζει επίσης πολλές κορυφές, όπως το Mulhacén, στα 3482 μέτρα (11423,8 πόδια), που είναι το υψηλότερο σημείο της Ισπανίας, ενώ το Pradollano είναι το πιο νότιο χιονοδρομικό κέντρο σε όλη την Ευρώπη.

Το Las Alpujarras αναφέρεται στα χαμηλότερα νότια μέρη, τα οποία είναι διάσπαρτα με γοητευτικούς λευκούς οικισμούς. Εκτός από το Parque Nacional Sierra Nevada που εκτείνεται σε μια έκταση 858,83 τετραγωνικών χιλιομέτρων (331,6 τετραγωνικά μίλια). Αυτή η προστατευόμενη περιοχή, που είναι το μεγαλύτερο εθνικό πάρκο της Ισπανίας, φιλοξενεί 2100 από τα 7000 είδη φυτών της χώρας.

Έχει επίσης τον μεγαλύτερο πληθυσμό αγριοκάτσικων στην Ανδαλουσία. Επομένως, οι επισκέπτες της οροσειράς της Σιέρα Νεβάδα δεν θα βαρεθούν οποιαδήποτε εποχή του χρόνου.

Χώρα: Ισπανία

Απαλάχια Όρη, Βόρεια Αμερική

Στο ανατολικό άκρο των Ηνωμένων Πολιτειών βρίσκονται τα ογκώδη βουνά των Αππαλαχίων. Είναι από τα παλαιότερα φυσικά ορόσημα του έθνους. Ένας πλούτος φυσικών πόρων ρέει από τα βουνά κάθε παράκτιας πολιτείας βόρεια της Φλόριντα στον Καναδά.

Επιπλέον, η οροσειρά ταξιδεύει κάπως δυτικά στο Κεντάκι, το Οχάιο, το Τενεσί και τη Δυτική Βιρτζίνια. Είναι τεράστιο που χωρίζεται σε τρία μέρη: το βόρειο, το μεσαίο και το νότιο. Μια ποικιλία από βλάστηση και ζώα ζει σε αυτά τα βουνά, τα οποία είναι η πηγή πολλών ποταμών και λιμνών. Αυτή η εμβληματική οροσειρά έχει κερδίσει δημοτικότητα λόγω της φυσικής ομορφιάς που έχει να προσφέρει.

Οι επισκέπτες κάνουν πεζοπορία, κατασκήνωση και συμμετέχοντας σε άλλες ψυχαγωγικές δραστηριότητες στην εμβληματική οροσειρά. Ως εκ τούτου, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φυσικά καταφύγια και ορίζοντες. Υπάρχουν πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα, πολιτιστικές παραξενιές και πολλά φυσικά θαύματα για να μάθετε σε αυτήν την τεράστια περιοχή, η οποία έχει πλάτος μεταξύ 100 και 300 μίλια (160,9 έως 482,8 km) και μήκος 1500 μίλια (2414 km).

Χώρες: Καναδάς και Η.Π.Α

Σημείωση: Το μονοπάτι Appalachian είναι το πιο γραφικό και σεβαστό μονοπάτι πεζοπορίας σε αυτή τη μαγευτική οροσειρά που κόβει την ανάσα.

Όρη Άτλαντας, Αφρική

Όρη Άτλαντας, Αφρική

Με τη Σαχάρα από τη μια πλευρά, τον Ατλαντικό και τη Μεσόγειο από την άλλη, και τα βουνά του Άτλαντα να τρέχουν κατευθείαν στη μέση, η γεωγραφία του Μαρόκου δεν θα μπορούσε να γίνει πιο εξωτική. Ο Υψηλός Άτλας, η υψηλότερη κορυφή της Βόρειας Αφρικής, βρίσκεται στο κεντρικό Μαρόκο και χωρίζεται σε τρεις περιοχές.

Το όρος Toubkal και το εθνικό του πάρκο βρίσκονται σε αυτό το τμήμα. Αυτά κατεβαίνουν στις χαμηλότερες κορυφές Anti-Atlas πιο νότια, όπου οι ταξιδιώτες μπορούν να περπατήσουν σε κορυφές όπως το Jebel Aklim 2.531 μέτρων (8303,8 πόδια) με εκπληκτικά τοπία από τις βόρειες κορυφές. Το Fez και το Meknes είναι τοποθετημένα απέναντι στον Μέσο Άτλαντα στα άκρα βορειοδυτικά, ο οποίος είναι περισσότερο σχεδιασμένος για ημερήσιες επισκέψεις παρά για πλήρη βύθιση στο βουνό.

Υπάρχει ένα κοινό πράγμα που μοιράζονται οι Βερβερίνοι με όλες τις οροσειρές: εισάγουν τους ταξιδιώτες στον κόσμο τους με επαγγελματισμό και αξιοπρέπεια και είναι παραδοσιακοί, αξιόπιστοι και συντονισμένοι στη βιώσιμη ορεινή ζωή.

Χώρα: Μαρόκο

Όρη του Καυκάσου, Ευρώπη και Ασία

Εκεί όπου η Ευρώπη και η Ασία συγκλίνουν, ο Καύκασος ​​βρίσκεται μεταξύ της Μαύρης Θάλασσας και της Κασπίας Θάλασσας. Η Αρμενία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία και η Ρωσία αποτελούν αυτήν την περιοχή. Εκεί βρίσκεται και η οροσειρά του Καυκάσου, η οποία ιστορικά χρησίμευε ως φυσικό σύνορο μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. \

Ο Καύκασος ​​είναι μια από τις λιγότερο ταξιδεμένες περιοχές άγριας φύσης της Ευρώπης. Προσφέρουν ένα εκπληκτικό τοπίο από βουνά, λίμνες και δάση πασπαλισμένα με παλιές ξύλινες εκκλησίες, πέτρινες σκοπιές και μοναστήρια που χρονολογούνται από την αρχή του Χριστιανισμού.

Ως λίκνο της αμπελουργίας, υπάρχει επίσης μια εξαιρετική κουζίνα που συνδυάζει δυτικές και ανατολικές επιρροές, καθώς και μια απαράμιλλη ιστορία παραγωγής κρασιού. Οι ταξιδιώτες που επισκέπτονται αυτή την οροσειρά θα περάσουν την ώρα της ζωής τους!

Χώρες: Αρμενία, Αζερμπαϊτζάν, Γεωργία και Ρωσία

Τα Βραχώδη Όρη, Βόρεια Αμερική

Τα Βραχώδη Όρη, συχνά γνωστά ως Βραχώδη Όρη, είναι μια μεγάλη κορδέλα στη δυτική Βόρεια Αμερική που εκτείνεται από βορρά προς νότο. Τα Βραχώδη Όρη, που έχουν μήκος πάνω από 4.800 km (2982,5 μίλια), εκτείνονται από το Νέο Μεξικό στις νοτιοδυτικές Ηνωμένες Πολιτείες μέχρι το βορειότερο σημείο της Βρετανικής Κολομβίας στον δυτικό Καναδά. Το όρος Elbert, το οποίο έχει ύψος 4.401,3 μέτρα (14.440 πόδια) και βρίσκεται στο Κολοράντο, είναι το ψηλότερο βουνό στα Βραχώδη Όρη.

Η υπέροχη οροσειρά, η οποία εκτείνεται από το βόρειο Νέο Μεξικό έως το Κολοράντο, το Ουαϊόμινγκ, το Αϊντάχο και τη Μοντάνα, φιλοξενεί πολλά πάρκα και καταφύγια, όπως τα εθνικά πάρκα Rocky Mountain, Glacier και Yellowstone στις ΗΠΑ καθώς και Jasper, Banff και τα εθνικά πάρκα Kootenay στον Καναδά.

Συμβουλή: Το Εθνικό Πάρκο Glacier, το Lake Louise και το The Icefields Parkway είναι μερικά από τα καλύτερα μέρη για τους ταξιδιώτες να δουν τα Βραχώδη Όρη.

Άνδεις, Νότια Αμερική

Η μυθολογία κρυμμένη στις Άνδεις, από τα ερείπια του Μάτσου Πίτσου στο Περού μέχρι το μικρό αργεντίνικο χωριό Chaltén στην Παταγονία, καθώς και οι απόκρυφες κώνοι των πανύψηλων κορυφών της οροσειράς, είναι αυτό που τους δίνει τη γοητεία τους.

Τα βουνά των Άνδεων εκτείνονται σχεδόν σε όλο το μήκος της Νότιας Αμερικής σε πάνω από 5.500 μίλια (8851,3 km), διασχίζοντας επτά έθνη και παρέχοντας ένα τεράστιο μέγεθος για εξερεύνηση.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν ποδήλατο στη Χιλή ή να κάνουν πεζοπορία στον Ισημερινό ενώ δοκιμάζουν καινοτομίες όπως το cuy, όλα αυτά ακολουθώντας τα βήματα των σύγχρονων ορειβατών στο Εθνικό Πάρκο Los Glaciares. Οι Άνδεις θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες κάθε ταξιδιώτη και θα τους αφήσουν να θέλουν περισσότερα, ανεξάρτητα από την εμπειρία που θα επιλέξουν.

Χώρες: Αργεντινή, Χιλή, Βολιβία, Κολομβία, Περού, Εκουαδόρ και Βενεζουέλα

Πυρηναία, Ευρώπη

Ο ορίζοντας της οροσειράς των Πυρηναίων σχηματίζει ένα εκπληκτικό φυσικό όριο μεταξύ Ισπανίας και Γαλλίας που εκτείνεται από τον μαγευτικό Βισκαϊκό Κόλπο έως την υπέροχη Μεσόγειο Θάλασσα. Ένα πλούσιο ποτήρι Rioja και μια πλούσια κληρονομιά που συνδυάζει ισπανικές, γαλλικές και τοπικές παραδόσεις μπορείτε να απολαύσετε και τα δύο όταν πηγαίνετε με ποδήλατο στο κέντρο της Χώρας των Βάσκων.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να κάνουν μια πεζοπορία στους καταλανικούς βράχους για να γνωρίσουν τα κτίρια αντίκες και τα νόστιμα θαλασσινά. Είναι πιθανό να απολαμβάνουν τις ζωηρές διασταυρώσεις γης και πολιτών στα Πυρηναία είτε οι ταξιδιώτες πηγαίνουν εκεί με δύο τροχούς, δύο πόδια ή με συνδυασμό των δύο. Αυτή η ευρωπαϊκή οροσειρά κόβει την ανάσα και προσφέρει εξαιρετικά όμορφα τοπία και μονοπάτια πεζοπορίας.

Χώρες: Ανδόρα, Γαλλία και Ισπανία

Ιμαλάια, Ασία

Τα Ιμαλάια, που είναι διάσημα, πνευματικά, ανυποχώρητα και η τοποθεσία του ψηλότερου βουνού της Γης, θα κλέψουν κυριολεκτικά και μεταφορικά τις ανάσες των ταξιδιωτών. Καθώς σκαρφαλώνουν ή κάνουν ποδήλατο από σημαντικά θρησκευτικά μνημεία, όπως το Μοναστήρι Taktsang, γνωστό και ως Τίγρης Φωλιά, στο Μπουτάν και ορεινούς ναούς στο Νεπάλ, οι σημαίες προσευχής κυματίζουν στο αεράκι.

Η σύγχρονη ορειβατική κουλτούρα, που αναπτύχθηκε από θρύλους όπως ο Edmund Hillary και ο George Mallory, προσθέτει ένα συναρπαστικό στοιχείο ιστορίας και περιπέτειας σε ένα σύγχρονο ταξίδι σε αυτή την τεράστια οροσειρά. Είναι σχεδόν τόσο ζωντανή όσο οι αρχαίες κοινωνίες που έζησαν σε αυτές τις κορυφές για αιώνες.

Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να γνωρίσετε τα αρώματα, τις γεύσεις, τους ήχους και τις υφές των Ιμαλαΐων από από κοντά με τα πόδια ή με ποδήλατο. Τα αρώματα, τα αξιοθέατα, οι ήχοι και οι υφές των πολλών πολιτισμών είναι τόσο ζωντανά όσο και το ίδιο το περιβάλλον.

Χώρες: Μπουτάν, Κίνα, Ινδία, Νεπάλ και Πακιστάν

Άλπεις, Ευρώπη

Οι Άλπεις είναι μια από τις λίγες οροσειρές που διασχίζουν και αναδεικνύουν τον ορίζοντα τόσων πολλών εθνών. Είναι η πηγή πολλών από τους γνωστούς ποταμούς της Ευρώπης, κυρίως του Ρήνου και του Ροδανού, και αποτελούν τμήματα της Αυστρίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, του Λιχτενστάιν, του Μονακό, της Σλοβενίας και της Ελβετίας.

Οι ταξιδιώτες μπορούν να συνδυάσουν πλούσια σοκολάτα με λιβάδια αγριολούλουδων! Στις ελβετικές Άλπεις, μπορούν να πάρουν ένα τελεφερίκ μέχρι το μονοπάτι. Μπορούν επίσης να πιουν τον καφέ τους θαυμάζοντας μια από τις μαγευτικές και εμβληματικές οροσειρές του κόσμου. Επιπλέον, μπορούν να ξεκινήσουν μια βόλτα στις θρυλικές Άλπεις της Γαλλίας και της Ιταλίας. Οι ταξιδιώτες μπορούν να περάσουν με τα ποδήλατά τους από βράχους και κάστρα.

Οι Ιουλιανές Άλπεις στη Σλοβενία ​​μπορούν επίσης να κάνουν ποδήλατο. Οι δραστηριότητες και τα αξιοθέατα είναι απεριόριστες σε αυτή την οροσειρά. Οι ταξιδιώτες μπορούν να επιβιβαστούν σε ένα ποταμόπλοιο για ένα ταξίδι στον Ρήνο, όπου μπορούν να βουτήξουν τα δάχτυλά τους σε νερό που κάποτε ήταν απορροή των Άλπεων.

Ακόμα καλύτερα, μπορούν να αναλογιστούν εάν η γκάμα των μεθόδων για να δει τις Άλπεις είναι εξίσου εκπληκτική με τις ίδιες τις βουνοκορφές.

Χώρες: Γαλλία, Ιταλία, Αυστρία, Γερμανία, Μονακό, Λιχτενστάιν, Σλοβενία ​​και Ελβετία

Check Also

Numele meu este Farah Episodul 26 Subtitrat in Romana

Numele meu este Farah Episodul 26 Subtitrat in Romana

Sălbaticul

Yabani episodul 10 subtitrat in romana

Yabani episodul 10 subtitrat in romana

Ставки На Пляжный Футбол В Букмекерских Конторах, Коэффициенты, Сделать Ставку На Пляжный Футбол Онла

Ставки На Пляжный Футбол В Букмекерских Конторах, Коэффициенты, Сделать Ставку На Пляжный Футбол Онлай Букмекерская …